Már lassan egy hónapja jártam itt, ideje volt valami sajáttal előrukkolni. Ma délelőtti "elkövetésem" eredménye.
Íme a recept:Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg cukor
15 dkg vaj
10 kanál liszt
6 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
Elkészítés:
1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy vajjal habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet.
3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
4. Hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük, és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).
Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣.Szeptember 29.
Több, mint 2 órája bohóckodok ezekkel a képekkel, fészbúkra sehogyan sem sikerült többszöri próbálkozás ellenére. A szöveget beilleszteni v...
-
Jó,hogy fél 11-re kialudtam magam este. Legalább hallhattam a lázas ködben, ami szorongatta az agyamat,a visszahangzó napi okosságot. NEM A ...
4 megjegyzés:
Hogy van ez, te Moncsi? Miután teljesen összekeverem a hozzávalókat, sülés közben szétválogatja magát? Besza...k, ezt ki kell próbálni!
Igen, robotgéppel kevertem, a habot pedig csak kézzel, lazán, és nagyon lassan sütni, úgy, ahogy írva van. Én sem gondoltam, de sikerült. Papróbujtye! Nosza!
Ezt én is szoktam sütni, nagyon finom és okos süti. :-)
Kakaósan is tuti ám! :-)
Hát, nekem ez a krémes túl intelligens volt, és úgy döntött, hogy sztrájkol. De másnap egész ehetővé érett a dolog. De hol van a - nem Damon Hill, hanem - hab? Mint sokmindent, ezt sem adom fel, legközelebb újra nekiveselkedek. Megjegyzem, egy fél tepsivel én ettem meg, szenvedem is, tiszta csalánkiütés vagyok ennyi tojásos-tejes dologtól:o)))
Megjegyzés küldése