2010. február 1., hétfő

Megint hájas...

Még jó, hogy a disznótor után rögtön elkészítettem a tésztát, és csak ki kellett venni a fagyasztóból. Mert nem hiszem, hogy jól el tudtam volna fájó csuklóval készíteni. Így csak tölteni kellett, de már nem variáltam, egyből tekercsben gondolkodtam, a töltelék cukrozott darált dió, házi baracklekvárral megágyazva neki. Ezt még szombaton betöltöttem, tekertem, és mivel szuper xxl méretre sikerült nyújtani, viszont amőba alakúra, így a két végét felkarikáztam, hogy ne nézzen ki túl rosszul. Ezeket a gnóm tekerentyűket próbaképpen a mikrosütő pirítótáljába tettem, és 6-8 perc alatt kisütöttem. Meglepő eredmény született, könnyű, nem zsíros hatású sütikék lettek.Tisztára Fornetti-s, valószínűsítettem, hogy amiatt, hogy felülről is érte hőhatás, grill formájában. Viszont: megint beleestem a torkosság csapdájába, és úgy kell neked Moncsi, minek melegen bezabbantani belőle, pedig tényleg csak párat faltam be./3-4/ Vasárnap a többit a gázsütőben sütöttem, mondhatni, órákig, de nem lettek olyan könnyedek, de attól is begorombult az emésztőrendszerem.

5 megjegyzés:

Maris írta...

Aha, én is megint hájas vagyok :-D

Moncsi írta...

De ez egészséges, mert a háj kisül belőle, csak a tészta marad...

Valamiben csak muszáj hinni...

És nem vagy Te olyan hájasos!

Macus írta...

Ezt imádom!
De még sose csináltam. Meg háj is csak az van itthon, ami rajtam van.
Idén a pocavágás is elmarad... sajnos.
Nembaj, ettől, hogy a sütit nézem, nagy bajom nem lesz.
Olyan guszták!
A kezed javult?

Moncsi írta...

Javulgat, így, hogy nem erőltetem azokat a finom mozgásokat, amiket a kötésnél kéne alkalmazni...De kezdem unni, hogy csak nézelődök...

Tinkmara írta...

Milyen réges-régen ettem hájas tészát... :( Kérek szépen!

2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣.Szeptember 29.

Több, mint 2 órája bohóckodok ezekkel a képekkel, fészbúkra sehogyan sem sikerült többszöri próbálkozás ellenére.  A szöveget beilleszteni v...