Ebből indultam ki, de igazából nem mértem a hozzávalókat, csak szemmértékre adagoltam.
Tészta:
Fél kg darált keksz, 15 deka darált dió, 30 deka porcukor, 5 deka kakaópor, rummal és feketekávéval formázhatóra gyúrjuk. Inkább keményebb legyen, hogy a formából könnyen ki tudjuk emelni.
Krém:
10 deka vaj habosra keverve 10 deka porcukorral.
A tésztát tömködjük a piramisformába, kis kanálnyi krémet teszünk a mélyedésébe, és az alját is ezzel a kekszes masszával zárjuk le. Láttam keksszel készítve az alját, de szerintem túl kemény hozzá a sima háztartási keksz.
2010. április 12., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣.Szeptember 29.
Több, mint 2 órája bohóckodok ezekkel a képekkel, fészbúkra sehogyan sem sikerült többszöri próbálkozás ellenére. A szöveget beilleszteni v...
-
Jó,hogy fél 11-re kialudtam magam este. Legalább hallhattam a lázas ködben, ami szorongatta az agyamat,a visszahangzó napi okosságot. NEM A ...
1 megjegyzés:
Ez Nálunk is kedvenc. :) Én viszont a kókusz kocka mézes tésztáját szoktam a keksz helyett használni. ;)
Az Albert keksz az igazi méret, de a Lidlben van egy lyukacsos kerek keksz, az is jó az aljára.
Megjegyzés küldése