2012. június 6., szerda

Kenyerek,kovász, kendő, kutya...

Ma tündérkedtem a főzőlyukambam. A kenyérkék csak egy töredéke a tevékenységemnek.Egy hete kaptam meg a lisztet a Magáruháztól, és elégedett vagyok az eredménnyel, a postaköltség kissé húzós, de még így is megérte, mert voltak oldalak, ahol posta nélkül került annyiba egy kiló, mint itt azzal együtt.Nemsokára megint rendelnem kell, ahogy nézem a készletek fogyását. :))

 Már fél 8-kor, szerintem, gyúrtam, na nem vazzeg, hanem tésztára, felsőkarból, igaz. Gondoltam legyen krumplis tészta, és lőn. Két levélből, két tojás, 20 deka liszt, só nem, mert akkor nem szárad a tészta, csak magába szívja a nagy párát a levegőből.Aztán ott a borsó, hát nem valami sok lett elsőre, de volt egy karalábém is, és merészen egymásnak eresztettem őket, legyen "finom főzelék", az is lőn, meg egy kis maradék krumpli a tésztából is került bele, meg hozzájuk vágtam egy csokor kaprot, petrezselyemzöldet, új fokhagymát. Hadd rotyogjanak illatos gőzben. Aztán összefogtam az egészet vékonyka tejfölös rántással, ez mondjuk nem annyira egészséges, de legalább a zöldségek ellensúlyozták. Az íze jobb lett, mint a színe, de enni csukott szemmel is lehet. Én meg nem is ettem, csak a "levét" kóstoltam, a borsó miatt nem kockáztattam, miután 3 napos folyamatos merevedés miatt fájt a fejem. Ja, a nyakamban volt a feszesség... A kendőt is be tudtam fejezni, eleinte nem bíztam benne, hogy látszik majd vaLAMI a mintából, de kialakult. Azért még mindig ez a kedvenc fonalam és pont húú
A kiskutya meg csak ott van, mindenhol, ahol én. Már mondtam neki: Negró, nem én vagyok az anyád...Akkor tartja egyébként így, ferdén a fejét, mikor vadgalambozok, huhuhu, neki, kérdőn néz, ennek mi a baja, kb. ezt lehet kiolvasni a tekintetéből.

4 megjegyzés:

Macus írta...

Hát én csak most 10 körül sütök, de csak muffint... Ennyire futja.
Moncsiii!
Azokról a szezámmagosokról írjál már!! De legalább küldjél!!!

Moncsi írta...

Semmi extra nincs benne, Limara bagettjét dagasztottam, és abból formáztam, ahogy nála láttam, bekentem vízzel, és hempergettem, majd bevagdostam.

Macus írta...

Annyira szép!!!

a Matula ikrek írta...

Hú, az a kendő -- meg a kenyérkék, meg a kutya is ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rendszeres olvasók

Címkefelhő

"...ott születtem én..." (1) "crochet baskets" (1) "little girl"hat (1) "owl"mittens (1) ( násá nóvaja szobáká (1) Adamas shawl (3) Adamas shawl. (1) Aeolian shawl (11) ajándék (2) bag (1) baltic blossoms (2) calorimetry (4) crochet (2) crochet bag (1) crochet bolero (1) crochet butterflies (1) crochet butterfly pattern (1) crochet doilies (5) crochet hat (1) crochet shopping bag (1) crocodile stich (1) család (4) Echo flower shawl (1) ékszer (1) emlékezés (4) entrelac knitting (1) fingerless gloves (2) fokhagymás leváros kalács :) (1) fonalak (3) fülvédő (1) gail pattern (1) gail shawl (18) hájas tészta (1) happy birthday (1) Haruha scarf (1) Haruni shawl (1) horgolás (2) How to knit it? (1) idézet (1) Jaques Cousteau Hat (1) játék (2) kardigán (1) karikás ostor (1) kellokukka (1) kellokukka shawl (9) kenyér (2) kesztyű (1) kicsi-lány sapka (1) kiri (11) knitting (4) knitting bag (1) knitting hat (15) knitting hats (5) knitting needle (1) knitting sock (15) könyv (1) kötés (1) kötött (1) kötött sapka (6) kötött zokni (3) lábmelegítő (1) Laminaria (8) leaf and flower shawl (3) Leaf lace (1) Leafy Lace Scarf (1) legwarmers (1) lekvár és csalamádé (1) Mathilda's shawl (2) mittens (9) moncsi (1) olasz kezdés és befejezés (1) orange Gail (1) our new dog (1) pattern with Excel (1) pendrive-"coats" (1) pite (2) poncsó (2) pumpkin (1) rainbow (1) Rocco és Vinny (1) sajt (1) scarf (2) shawl (2) shetland triangle (6) short row heel (2) sock heel with short row (1) sock yarns (4) socks (6) South Bay Shawlette (1) Springtime Bandit (1) Stretchy Bind Off (1) Swallowtail Shawl (7) táska (3) tolnai gyapjú (1) Touch me (1) tömködős piramis (1) Trinity (1) túrófánk (1) unser neuer Hund (1) unser neuer Hund) (1) uruguay-i lace (3) wool yarn (3) yarns (5) yarns and needles from Finland (1) zokni (4) zoknifonal (1)