Főfüge írta...
A csapos közbeszól!
Egyszer próbáljátok az átkozott margarint kicserélni zsírral, főleg házival, annyi nem kell mint margarin. Nem biztos, hogy le kell hűteni a nyújtáshoz, lehet kézzel kibélelni a tepsit. Félre kell tenni egy kis tésztadarabot a mélyhűtőbe, csak annyira, kel lehűteni, hogy lehessen reszelni. Mikor kész a töltelék, a tetejére reszeljétek a legdurvábbal a mélyhűtött tésztát, meg fogtok lepődni, hogy mennyivel finomabb, omlósabb lesz (1 sütőpor)
Ha eltaláltátok a zsír, liszt arányt, cukor is kell a tésztába, akkor a margarinnak a büdös műanyag és vegyszerszagát, többet nem fogjátok elviselni!
Egy fotós!
Nem sértődtem meg, de közreadom, itt többen láthatjuk, elgondolkodom rajta, valószínű, igaza van az úrnak. Hiszen mindannyian tudjuk , szerintem, hogy a különféle margarinokat,- mondjuk az utóbbi 10-15 évben, amióta számolatlanul jelennek meg a boltok polcain-, talán pár szénlánc, vagy mi a manó alkotja őket, különbözteti meg mondjuk a műanyag kerti bútoroktól. Ebbe belegondolva, vagy bele se..., ki akarja a kedvenc sütije tésztájába belemorzsolni a nyugágyát? :))/ nem olyan vicces, mégsem :((/
Egyébként pedig, az elmúlt egy év alatt, tetemes mennyiségű házi zsírt használtam el. Saját kezűleg sütögettem ki a zsírszalonnából. Van olyan süti, Mézes zserbó, amelynek a tésztájához kizárólag ezt a fajta zsiradékot használom. Ahogy most az ízemlékeimben kutakodok, tényleg sokkal finomabb élményként jelenik meg lelki ízlelőbimbóimon, mint, amit egy "műanyag székes" tészta esetében éreznék.
A múlt héten kisütött zsírtömeget is már használatba vettem. Jó fél kiló hiányzik is a zsírosbödönből. De mivel tudjuk, anyag nem vész el, csak átalakul,így ezen törvényszerűségből kifolyólag, nálam megtalálható lesz, itt, csípőtájékon, mindazonáltal, hogy tudom, természetes anyag, semmi E-belevaló nincs benne, igazán nem gyötör a lelkiismeret, ha ezen párolom üvegesre a hagymát...
3 megjegyzés:
És a malac is vegytiszta levegőn élt ;)
:o)
Csak, hogy csatlakozzak a "sznobokhoz" 10 éve jártam a margaringyárban és azóta margarin még kockaráma formájában sem került a hűtőmbe. Bizony ám! Pedig tiszta volt a gyár meg kedves a néni és minden, de az a szag sose megy ki az orromból...
"Vajgyárban" meg szerencsére még nem jártam. Bár a tejgyártás után egy darabig a tejet se kívántam.
Tésztába margarin helyett házi vajat teszek. De a krémekbe bolti vaj kerül, mert a házi vajam oda túl savanyú.
A tejgyártás nem a tehénben történik? (csak, hogy kötekedjem) Azt a bolti fehér színű valamit én nem nevezném tejnek.
Megjegyzés küldése