2009. január 5., hétfő

Ismét zoknisarok

Ezen az oldalon jobban sikerült, nem keletkeztek lyukak.
Itt még tökéletesítésre vár a kivitelezés.


Így néz ki elkészítve. Elsőre talán nem is olyan rossz, igyekszem felhasználni a segítséget, amit kaptam Tőletek, fordításban, és tapasztalatok megosztásában.

5 megjegyzés:

nöné írta...

Jó lett! Nekem is van lyukam legfelül, de érdekes módon csak az egyik oldalon randa. Dolgozni kell még rajta, de bevallom őszintén, most unom a zoknikötést, pedig kettő is van félkész állapotban.

Moncsi írta...

A párja jobb lett, hála Judit tanácsának, és még jó párat fogok kötni, nem akarok nagyobb darabokat. Nincs, aki felvegye, a fiúk nem hordanak pulcsit, és rengeteg fonal is kéne hozzá. Mindegyik magasabb nálam.

nöné írta...

Lepd meg Magad egy gyönyörű csipkekendővel vagy sállal. Nem sok fonal kell hozzá, és gyönyörűek vannak, mint bizonyára Te is látod a Lányoknál.

Moncsi írta...

Tényleg szépek, és olyan légiesek. De sajnos nem illenek hozzám, én elég "nehézkes" vagyok, mind természetben, mind súlyban. Egyébként ezek a kendők egy darabban készülnek? Attól ijedek meg, hogy sok szemre kell kezdeni, és emiatt lassú a haladás. Horgoltam már kendőt, de feladtam, mert egy idő után nem akart szaporodni.

nöné írta...

Tényleg elég ijesztő a szemek száma, mintafüggő, de jóval 200 fölött van. A kendők egyben készülnek, és bevallom Neked, hogy eleinte marha izgi kötni, amíg kialakulnak a mintacsoportok, aztán pedig marha unalmassá tud válni, különösen a visszasor. Én azt nagyon utálom kötni, de legalább az haladós. Bár a mintákat egy idő után már fejből löki az ember. Nem vagyok nagy tudója a kendőkötésnek, még csak egy Kirin vagyok túl, egy hét alatt, esténként kötöttem, és nagyon szerettem. Most hamarosan egy újjal próbálkozom, csodaszép, légies darab ő is, alig várom, hogy elkezdhessem. Gondolkozz rajta, és vágj bele. Kiri mintám van jó leírással (Hortenziának hála érte), a lányom imádja, a nyakában hordja sálként.

Környe Márciusban