2009. szeptember 22., kedd

Első poncsóm, sokadik pitém...

Mikor a téglalapokat kötöttem, még nem voltam vizuális hangulatban, vajon hogyan is fog alakot ölteni az anyag. Százszor láttam szabásmintán, hogyan kell összeállítani, de mikor egymáshoz öltögettem az oldalakat, háát, olyan rövidnek tűnt, hogy nem bíztam benne, a másik felét is oda tudom-e varrni. De oda tudtam, és, amint felemeltem, kibontakozott a poncsó. Csak kislányméret, remélem, jó is lesz.Meglepetésként ért, hogy éppen a nyakkivágás szegélyezésén gondolkoztam, de hirtelen készen is volt, mivel a téglalapok szélére eleve megkötöttem 3-3 szemes lusta szegélyt, hogy ne legyen a széle hullámos. Így akaratlanul is egyben elkészült a nyakrész a többivel. Nagylányméretben/Moncsinak :))/ is kész az egyik síkidom, látva, hogy elkészíthető, hamarosan a másik is így jár. ha kicsi lesz, még nyakmelegítőnek mindig elmegy majd. Kérdésem is lenne: a gyapjúból kötöttnél összeállítás után blokkoltok, vagy a blokkolt téglalapot dolgozzátok össze?

Más: Vasárnapi túrós piténk.



Kicsit lapos, kicsit "szalonnás", de a miénk!! Már mozgott az egész a tepsiben, abból gondoltam, megsült, végülis nem volt vészes. Ehetőre sikeredett. Saját csöpögtetésű túróval, saját kaporral. Ez a fontosabb, kis sületlenségre nem adunk... Van abból bőven,"ha én egyszer elkezdek beszélni..."

9 megjegyzés:

Macus írta...

Moncsi! Szuper a poncsó!

nöné írta...

Naggyon ügyike vagy!
Én az első, entrelac óriásomat (igazi Moncsi-méret:o)előbb blokkoltam, aztán állítottam össze. A kék csipkeponcsókat előbb összedolgoztam, megszegélyeztem, aztán blokkoltam. A fene tudja, hogy jobb! Pl. a horgolt nagyitakaróról azt olvastam egy könyvben, hogy a négyzeteket blokkolni kell, majd aztán összedolgozni. Na, én pont fordítva csináltam. Hisz majd valamikor úgyis mosni kell elven voltam. De most készül egy kék csoda is, azt kipróbálom, hogy darabonként blokkolok, majd öltögetek.

nöné írta...

Ja, az ablakot kitártam, hátha maradt még egy kis "szalonnás" csodapite!

Kriszta írta...

Szerintem is nagyon nagyon jó lett a poncsó!!! A pitétől meg összefutott a nyál a számban :))

Jucuu írta...

Elvileg összeállítás előtt kell blokkolni (ami ruhadaraboknál sokszor csak annyit jelent, hogy nedvesen kifekteted valami alapra, szépen kisímítva) aztán varrod. De én is szoktam utólag csinálni, változó.
Nagyon csinos poncsót kötöttél!

Ilona írta...

Szuper lett ez a poncsó (is). Hol lehetne szabásmintát találni rá?

Melinda írta...

Csudaklassz lett a poncsód! Hirtelen én is kedvet kaptam egyhez!;))))
Ami pitét nem küldtél el még Nönémnek, tedd már meg, hogy erre küldöd! Köszi!:x

Moncsi írta...

Köszönöm a tippeket, még nem tudom, melyik lesz. De ez kicsi volt, egyszerűnek tűnt összevarrva kifeszíteni. Pite talán még egy van, Bazsika igen rájárt. De lesz még, mert néha összetorlódik a tejem, és altatom. :))Ebbe a tésztába szoktam almát is tenni, és már meggyesen is jó volt.Nem szeretem, ha vastag a tészta.

Timici írta...

nekem is nagyon tetszik a poncsód:o)

Környe Márciusban