2010. április 12., hétfő

Piramis...

Ebből indultam ki, de igazából nem mértem a hozzávalókat, csak szemmértékre adagoltam.

Tészta:
Fél kg darált keksz, 15 deka darált dió, 30 deka porcukor, 5 deka kakaópor, rummal és feketekávéval formázhatóra gyúrjuk. Inkább keményebb legyen, hogy a formából könnyen ki tudjuk emelni.

Krém:
10 deka vaj habosra keverve 10 deka porcukorral.

A tésztát tömködjük a piramisformába, kis kanálnyi krémet teszünk a mélyedésébe, és az alját is ezzel a kekszes masszával zárjuk le. Láttam keksszel készítve az alját, de szerintem túl kemény hozzá a sima háztartási keksz.

1 megjegyzés:

Kriszti írta...

Ez Nálunk is kedvenc. :) Én viszont a kókusz kocka mézes tésztáját szoktam a keksz helyett használni. ;)

Az Albert keksz az igazi méret, de a Lidlben van egy lyukacsos kerek keksz, az is jó az aljára.

Környe Márciusban