2010. június 2., szerda

Köszönjem magamnak!

Napok óta nyugtalan vagyok a szívem körül. Valószínű, hülyeséget csináltam, mikor nem szedtem a gyógyszert a 9 éve diagnosztizált bajomra. Ezzel is a gyomromat akartam védeni, hiszen így is háromfélét kapkodtam be reggelente. A savtúltermelésre másikat kaptam, így azt nem kell szednem naponta. Én hülye, meg leálltam a tiroxinnal. Egy hete újrakezdtem, kettesével, hogy bepótoljam a lemaradást. Ez lett az eredménye. Már amúgy is okozott korábban galibát. Megmondta a doki, hogy ez a hormon árt a szívnek. Ha nem szedem, akkor lelassulok, az már jó, ha 50-et ver a szívem percenként olyankor. Így meg pörgök, de inkább nyugtalanságot érzek, kell nekem öngyógyításba kezdenem.

13 megjegyzés:

Irenka írta...

Ejnye-bejnye... Amennyire tudom hormonpótlással nem jó játszadozni, de gondolom, nem mondtam újat.

Mondókám lényege: Ne kergesd a kedves olvasót az aggódásba, inkább vigyázz magadra!

Moncsi írta...

Köszi az aggódát, nem adom olyan olcsón a bőröm!

Belinda írta...

Nocsak! Pajzsmirigy? Én eutiroxot szedek, mellé szívlassítót a mellékhatás miatt, annak a mellékhatására még nem, de minden pillanatban várom.:) Emellett hízok, kitűnő befektetés lennék, mert kis ráfordítással is óriási hozamot érek el.
Ilyen esetben nem ajánlott az öngyógyítás, szerintem ne próbálkozz ilyesmivel! Nem szoktál TSH-vizsgálatra menni? Meglehetősen nagy kilengéseket produkál, ha drasztikusan változtatod a hormonszedést.

bucilla írta...

Ajjaj Moncsi! Én ehhez nem értek, de jobb ha te sem próbálkozol ilyen áron öngyógyulni...túl veszélyes ez! Vigyázz magadra!

Macus írta...

Nagyon vigyázz magadra!!

Amanda írta...

Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét! Bocsi a szóviccért, vigyázz magadra!!!

zazálea írta...

na.... vigyázni!

Ilona írta...

Moncsi! Ez nem vicc, én is szedem - sajnos. Csak nagyon lassan lehetett a negfelelő szintre emelni a tiroxin-adagot, mert a hirtelen növelt dózis a szívet teszi tönkre. Ha a gyomrodat akarod kímélni, akkor próbáld meg a kávét elhagyni, nekem ettől van/volt savam. Már ez is kezd lecsendesedni, csak ritkán iszom kávét. Hogy tudtál éjszakánként kötni? Mert én 7-8-kor kidőltem esténként.

Gabella írta...

Moncsi! Vigyázz magadra! Ez nem játék!!!!!!!!!!!

Kriszti írta...

Ez nem hangzik túl jól...

Vigyázz magadra!

Moncsi írta...

Be volt nekem állva jól, és járok vérvételre is, mindig határértéken belül vannak az értékek. Először mikor jól beállt a szint, fogytam 27(!) kilót, két és fél hónap alatt, ami aztán két év alatt visszakúszott. Köszönöm, hogy így törődtök velem!
Puszi: M.

Tinkmara írta...

Nem nézek oda egy napig-kettőig.. és tessék, rámhozza a szívbajt. Ej! Tesék vigyázni magára, nem kapkodni gyogyikat befelé, mire jó az.
Szeretlek Moncsikám. Ne hülyülj!

Bernadette írta...

Jajmán te nő! Ilyet nem csinálunk, csókolom.
A hormonrendszer nem játék. A pajzsmirigy meg amilyen kicsi, olyan szemétláda. Egyszer bedöglik, mindent visz.
De most komolyan. A Tiroxintól az ég világon semmi baja nem lesz a gyomrodnak. Ellenben csúnyán kibabrálsz magaddal, ha nem szeded. Lehet, hogy én a hiúságomnak köszönhetem, de egyetlen darabot sem hagyok ki, nehogy dundi legyek :-). Mer nekem ez a genya csak felfelé hozta a 20 kg-t, oszt mikor beállt a gyógyszerem, itt felejtette a hájat. Most meg dógozhatom le. :-). (Egyébként Letrox 100-at szedek).

Sajna ez tényleg nem játék. Nem okoskodás, csak ez egy bonyolult rendszer, és a betegeket nem tájékoztatják. Azért kell fokozatosan emelni, mert ha hirtelen nagy dózist kap a szervezet, úgy értékeli, hogy neki ebből van elég, és egész egyszerűen nem termeli tovább. Így ha van is még a betegség ellenére maradék pajzsmirigy funkció, szépen a is leáll.

Azóta gondolom voltál, de ha nem, akkor tessék elteperni dokihoz és rendbetenni a dolgot :-).
Vigyázz magadra!

Környe Márciusban