2010. június 3., csütörtök

Tudok süt...

...na jó, fogalmazzak árnyaltabban, újra tudom használni a sütőmet! Apa megreparálta, miután említettem neki, hogy 47-ért már egész pofás tűzhelyeket láttam, és ingyen kiszállítják. Erre szétszedte, és az elégett huzatszabályozó hogyishívjákot pótolta egy odaillő csődarabbal, beszabályozta, és már ki is próbáltam. Bazsika holnap lesz 14 éves, nem érhet olyan szégyen, hogy nem sütök sütit neki. Torta nem lesz, nem kívánjuk a túl vajas-krémes tésztát. Lett helyette vendégváró-kakaós krémes-lipcsei ( ki hogyan ismeri).

Amúgy meg úgy tettem tegnap este, mintha bili lennék, kiborultam! Bálint telefonált, hogy eltűnt a befizetésre szánt kajapénze, 10ezer forint, a szekrényéből, de nem volt összeforgatva benne semmi, és nem látta senki, mikor eldugta. Mindenkit megmotozott a nevelőtanár, de nem lett meg. Fasza! Eddig csekken kellett befizetni, de a bank valamit variált, és nem ad ki több csekket az iskolának. Érdekes azt sose vitte el senki, hogy befizesse.
Úgysem találjátok ki, mi bajom, szétmegy a fejem! Most ki a felelős? Mindenki, a gyerek, mi, mert nem mondtuk neki, hogy adja le addig megőrzésre, amíg nem fizeti be. Az iskola, mert ilyen világban pénzeket kell bevitetni a kölkökkel, mikor ennél kevesebbért is haltak már meg emberek. Valamint megint az iskola, mert miért nem lehet egy kicseszett bankszámlaszámot szétküldeni a szülőknek, ahová utalni kell.

(Ja és hetekkel ezelőtt két törülközőjének is lába kelt, úgy látszik vannak még kamaszok, akik annyira szeretnek tisztálkodni, hogy mástól emelik el hozzá a kellékeket. Még ja: és nem mosatni vitte haza valaki, mert azóta sem kerültek elő.)

Apa részéről építő jellegű javaslat is elhangzott: Moncsi, adjál el a h...lye fonalaidból pár gombolyagot és meg is lesz a kajára való Bálintnak.

6 megjegyzés:

Babi néni írta...

Végre valakivel egy napon van a szülinapom! :o)

Boldog 14. szülinapot neki előre is!

Moncsi írta...

Boldog szülinapot Neked is!

Köszönjük!

Maria írta...

Ilyen drága fonalaid vannak, Moncsi? Pár gombolyagból már össze is jönne ennyi?
:-)
Akkor még egy okkal több, hogy el ne add.

Moncsi írta...

Drágák, mert kedvenc festőcsajaim alkották!

Nem adom!
(Ez disznósajt!)

bolyet írta...

Jaj ez durva!Most mondjam, hogy elsimulnak a dolgok?Persze biztosan..de a rossz dolgok és a "félresikerült" szavak már meg nem történtté válnak..de gyorsan jönnek a pozitívumok és sokat radíroz az élből!:-))Például a sütő is megjavult..és csak megcsinálta Apa!!:-))

peony írta...

Jujj, nagyon guszta az a süti...
Nálunk is borítékban kell vinni a gyerek ebédpénzét, de minding csomó van a nyelőcsövement ha rábízom a gyerekre...inkább felmegyek és a tanár/titkár kezébe nyomom...

Környe Márciusban