2011. október 28., péntek

Kijevi krémes

A Rama Sütigyár oldalán lőttem ezt a receptet. Muszáj frissíteni a repertoárt, mert rájöttem, azért nem szeretek sütögetni mostanság, mert csak az unásig készített sütijeimet tudom felmutatni. Ezért körülnéztem itt, és találtam pár jónak ígérkező zsírpárna növelő kalóriabombát.Ez kimondottan ebbe a kategóriába tartozik, mert ezer kiló cukor van benne, de mellette baromira finom lett, és semmit nem változtattam rajta. /Bár lehet, hogy a liszt-margarin arányon kéne.../.
Egy nagyon hasznos tanács, ha valaki nekifogna: mivel a tészta elég lágy, és a sütőlapra helyezés után kellene a diós habbal megkenni, viszont az első lap után forró a sütőfelület, ezért ajánlatos azt lehűteni, én vizet engedtem a nem használt oldalra, ha forró marad, akkor a tészta is szétkenődik a habbal együtt. Majdnem beleszaladtam ebbe a csapdába.

1 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Én a helyi újságból szedtem ki ezt a receptet egyszer, azóta nem sokszor, de kétszer legalább megsütöttem, és amilyen macerás, annyira ötcsillagos. Kérhetnék egy-két szeletkét? :o)

Környe Márciusban