2010. március 4., csütörtök

Elvetemültem megint...

Az uruguayi leheletkönnyű fonalkának nekiestem 5 és feles tűvel. Kíváncsi voltam, vajon mi látszik így belőle, és nem tűnik pókhálónak. Viszont nagyon könnyű volt haladni vele, igaz, még van vissza belőle, mert el akarom használni az egész 5 dekás gombolyagot. Ha megnyújtom, már így is kb. 70-80 centi a közepének hossza, de úgy döntöttem, legyen, aminek lennie kell, ha moncsiméretű akar lenni, az lesz. A minta, nos, hááát, nyugodtan mondjátok, hogy semmi fantáziám, de az ilyen laza kendőkhöz még mindig azt gondolom, a Gail a legmegfelelőbb projekt. Szép nagy levelek alakulnak ki, és olyan jó szellősnek tűnik. Na és persze, kívülről megy a minta. Ezen a képen egymás mellé tettem a Leveles-virágost, és a gail.t, az előző 4-es tűs, azért látszik a méretbeli különbség.Azt hiszem, a következőnek 6-os tűvel megyek neki.

6 megjegyzés:

Maris írta...

Azt a nagyon vékonyat 5 és felessel? Hűha! Én a fingeringnek mondott uruguayit kezdtem el 5 és felessel, és erősen húzom a számat, még lehet, hogy meggondolom magam, és újrakezdem 4-essel.(Swallowtailt kell kötnöm valakinek, de még nagyon-nagyon a legeslegelején tartok.)

Maris írta...

ámbár... a Moonlight Sonatámat én is lécből kötöm (mármint persze nyilván lace, csak én lécnek csúfolom) 4-es tűvel, és nincs vele semmi bajom. Már én se értem, hogy van ez :-)

Moncsi írta...

Szerintem a fingeringhez biztos kell az 5-ös, a "léc"-et 4 és felessel is kötöttem. Szerintem ez a széria vastagabb, mint az őszi volt. Valószínű, ha apróbb mintaegységek vannak, akkor jobb, ha vékonyabbal kötjük. Pl. Fecskefarok.

Verocs írta...

Én pedig azon gondolkodom, hogy a 4essel elkezdett lace-t, viszabontom, és megpróbálom 3 vagy 3,5-tel. Vagy csak nem szoktam meg a vékony fonalat? valahogy furcsa a kendőkezdemény a pulóverek után..De a tiéd nagyon szép lesz!!

Macus írta...

Nagyon szép!

Mosolyrend Évi :) írta...

De klassz!

Környe Márciusban