2010. március 23., kedd

Festmények, kendő...

Ma érkezett Melindától a kollekció,
persze nem álltam neki rögtön gombolyítani, kerek 3 órán át meg bírtam állni. Délben aztán kibontogattam a motringot, a zöldet, és tekertem, tekertem. Kicsit tovább tartott, mit az uru-léc, de hát ezt szebbnek látom, és még talán , nem talán, hanem tényleg, finomabb is.

Mentem, mendegéltem...szóval telt múlt az idő, kb húsz perc, miután végeztem vele, és már nyomakodott ki a kötésmintás mappámból a Lami-mintája. Mit nyomakodott, a tű már tekeredett is a fonal köré, és "Apa, kezdőőődik!"
Most ott tartok, hogy készen vannak a "Csillagok-csillagok..." Közben a napfény elmúlt, ezért más a színe, mint a motringban.



Tegnap befejeztem a selymes fényű horgolósból készült egyik kendőt, Shetland mintával "adom elő". A blokkolás kicsit sántít, de kivehető a minta. Készítettem pár gyűrűs képet is, igaz nem lett olyan vékonyka, mint Ercsu fecskéje, de kis jóindulattal átfért Ancsa gyűrűjén. (Némelyik fotó sem a legjobb, bocsánat érte...)

10 megjegyzés:

Maris írta...

és akkor most a kutyát hogy hívják? :-D

Macus írta...

Mikor később???

Moncsi írta...

Negró

Nemsokára...

M. :))

Macus írta...

Minden gyönyörű, a fonalak és a kendők is.
nekem mennyi idő lesz, mire feltekerem a Melindától kapott fonalaimat? Hozzá se merek fogni.
pedig szebbnél szebbek

Ilona írta...

Szépségesek. Mind. Az összes fonal és kendő. Az utolsó kép pedig fantasztikus.

Moncsi írta...

Macus, kis stilisztikai hiba, a feltekerentyűzés után telt el a 20 perc, nem annyi idő alatt lettem készen vele. Talán olyan egy óra volt...

Zsófimamája_Gabi írta...

szépek, szépek:))))

Moncsi írta...

Köszönöm, köszönöm...:)

Melinda írta...

Én meg itt pironkodom...:x Nagyon szép lesz a kendő(nk)!;D Alig várom, hogy készen lássam - emellett a tempó mellett erre hamarosan sor is kerül majd, biztos vagyok benne!;))

Az a Shetland valami álom!!! Pazar a színe is!

peony írta...

Nagyon szép lett a shetland!!!

Környe Márciusban