2010. november 13., szombat

Ilyet ettetek már...

(Moncsinak sárgarépát is csak reszelve...:o)


Ennyit tudtam kihozni ebből a képet tekintve. Nem nagy cucc, répa, fokhagyma reszelve, sózva, nem kinyomkodva, tejföllel, majonézzel nyakonb..orítva, és utána célszerű eldugni addig, amíg az ízek összeérnek. Háát egy részénél ez nem jött be, de azért maradt még belőle érésre is. Valamikor régen egyszer egy svédasztalos rendezvényen találkoztam vele először, akkor hideg sültekhez kínálták. Ebben a formában még Bazsika is megette kisebb korában a sárgarépát, már ezért megérte készíteni.



4 megjegyzés:

Babi néni írta...

Már érzem, hogy ez nálunk is kedvenc lesz. :o)

Fokhagyma-répa 1:1 arányban? Mármint egy szál répa, 1 fej fokhagyma?

Moncsi írta...

Sok répa, jó néhány gerezd fokhagyma, nagyon ne legyen uralkodó a hagyma. A tartármártás is annyi, hogy éppen ne legyen száraz az egész massza.

Maris írta...

Aha, majdnem. Én olyat, hogy feketeretek-alma-répa-hagyma. Majonézzel. Tessék kipróbálni. Hagyma nélkül is működik.

Sőt: cékla-répa-alma. Bár az nyilván bordó a cékla miatt.

Tavaly egész télen ilyemsiket ettem, és idén is tervezem :-D

Névtelen írta...

Aha, mi is szoktunk ilyet enni. Piritòsra kenjuk, ès nàlunk se szoktak az ìzek nagyon tudni osszeèrni, csak a gyomrunkban. Mi ràksalàtànak hivjuk a szèp ròzsaszines szine miatt (akàr flamingòsalàtànak is lehetne hivni...). Mi a legjobban a sàrgarèpa-fokhagyma-majonèz-reszelt sajt verziòt kedveljuk a legjobban.

Környe Márciusban