(Moncsinak sárgarépát is csak reszelve...:o)
Ennyit tudtam kihozni ebből a képet tekintve. Nem nagy cucc, répa, fokhagyma reszelve, sózva, nem kinyomkodva, tejföllel, majonézzel nyakonb..orítva, és utána célszerű eldugni addig, amíg az ízek összeérnek. Háát egy részénél ez nem jött be, de azért maradt még belőle érésre is. Valamikor régen egyszer egy svédasztalos rendezvényen találkoztam vele először, akkor hideg sültekhez kínálták. Ebben a formában még Bazsika is megette kisebb korában a sárgarépát, már ezért megérte készíteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣.Szeptember 29.
Több, mint 2 órája bohóckodok ezekkel a képekkel, fészbúkra sehogyan sem sikerült többszöri próbálkozás ellenére. A szöveget beilleszteni v...
-
Jó,hogy fél 11-re kialudtam magam este. Legalább hallhattam a lázas ködben, ami szorongatta az agyamat,a visszahangzó napi okosságot. NEM A ...
4 megjegyzés:
Már érzem, hogy ez nálunk is kedvenc lesz. :o)
Fokhagyma-répa 1:1 arányban? Mármint egy szál répa, 1 fej fokhagyma?
Sok répa, jó néhány gerezd fokhagyma, nagyon ne legyen uralkodó a hagyma. A tartármártás is annyi, hogy éppen ne legyen száraz az egész massza.
Aha, majdnem. Én olyat, hogy feketeretek-alma-répa-hagyma. Majonézzel. Tessék kipróbálni. Hagyma nélkül is működik.
Sőt: cékla-répa-alma. Bár az nyilván bordó a cékla miatt.
Tavaly egész télen ilyemsiket ettem, és idén is tervezem :-D
Aha, mi is szoktunk ilyet enni. Piritòsra kenjuk, ès nàlunk se szoktak az ìzek nagyon tudni osszeèrni, csak a gyomrunkban. Mi ràksalàtànak hivjuk a szèp ròzsaszines szine miatt (akàr flamingòsalàtànak is lehetne hivni...). Mi a legjobban a sàrgarèpa-fokhagyma-majonèz-reszelt sajt verziòt kedveljuk a legjobban.
Megjegyzés küldése