2011. augusztus 18., csütörtök

A "déli öböl" színei...

Remélem, jó a fordítás a South Bay kendőhöz...
Kettőt horgoltam meg egy hét alatt, mindkettőhöz még tavaly szereztem be az alapanyagot Buci- Bettitől, aki, valljuk be nyugodt szívvel, véleményem szerint az ősz színeinek varázslásához ért a legjobban. Persze a többi festménye is első osztályú, többjükből kötöttem már, de mikor az "őszi sanzonjai" pengenek a tűkön, attól nagyon elgyengülök, valójában ott sem vagyok, vagyis itt sem vagyok, hanem bárhol, amit csak a hangulat felidéz bennem...
 Forrás: internet




Viszont a képen nem tudtam visszaadni a valós színeit, még sütötte a nap, de azért felismerhetőek azok a bágyadt, langyos gyümölcsös színek, amik oly jellemzőek erre az évszakra.

A zöld csak egyszerűen zöld, némi kis sárgával, a melegben egyenesen üdítően hatott, mint egy jeges lime-limonádé.



Készült egy csonka sivatagi csodakendőcske is. Mivel az elején túl sokszor ismételtem a rombuszos mintát, igencsak elszaporodtaka szemek a damilon, és már nem volt türelmem a kacifántos utolsó charthoz, inkább leláncoltam, de így is szépen ívelődik a széle. Ez Barka- Cinege padlizsán árnyalatból készült.


Végezetül egy Adamas, Mohair Gold fonalból, kissé beleuntam a revontuliba is, és mindenképpen "szögletes" minta kellett ehhez a színátmenetes fonalkához, ez még érvényesül belőle.



/egyébként pedig alig haladok ezekkel a bökdösődésekkel, mert olvasás "közbenre" még nem fejlesztettem ki a kötés-horgolás technikáját, az evés már megy olvasás közben :),és ezeknek a könyveknek nehezen állok ellen,a Medici Katalinosat már befejeztem, a másik kettő párhuzamosan is megy, valamiért magába szippantott a reneszánsz kor, lehet, hogy én is a reneszánszomat kezdem élni, aztán meg a nagy hanyatlás következeik /?/



10 megjegyzés:

ercsu27 írta...

Hááát, szokás szerint nem apróztad el! :-)
Jól néznek ki!

Az Aeolian jó nagynak látszik! :-)

Zsófimamája_Gabi írta...

Alig haladsz???????
Csak győzöm kapkodni a fejem:))

szépek mind!

Ilona írta...

Jól belehúztál, mindegyik csodálatos.

Macus írta...

Várni kellett, hogy mutass valamit, de érdemes volt! Gyönyörűek a kendők.
Igen, az olvasás és a kötés/horgolás egyszerre nem megy.

nöné írta...

Klasszak a horgolt kendők! Persze a többi is tetszik:o)

Klaudia írta...

Megint beindult a Moncsi féle nagyüzem:)
Szépek nagyon!

Moncsi írta...

Köszi, Lánykák!

Az valóban nem lett volna kicsi, aeolian, ha végigkötöm, de már nem is tudom hány száz szem volt a tűn, inkább hagytam...Van még két adamas, az egyik nem szokványos 3szög, hanem két középszemmel kötöm, olyan félkör alakú lesz talán.

CathlenKata írta...

Csodálatosak a kendőid.
(Én hangoskönyvet használok, így 2 legyet egy csapásra:-D )

bucilla írta...

A mindenit de termékeny voltál Moncsikám:) És az a fotó ott a legelején, annyira varázslatosak a színei:)Gyönyörűségeseket alkottál.

Moncsi írta...

Bucika- Szerénke!

Mi a fenéből "alkottam" volna szerinted, ha TE nem fested meg ezeket a gyapjakat? Neked jár a dicséret érte, és tessék még olyan őszieseket varázsolni, mert közelg a kedvenc évszakom, és látni, érezni, tapintani akarnám. Addig meg "kiülök a dombtetőre...."

Környe Márciusban