2009. június 10., szerda

Van karikás ostorom...

...valahogy így kezdődik a bemutatkozás a sörreklámban, csak ott "nincs" , viszont én használni is tudom! Szóval, akkor a tartozásom igyekszem leróni, de nehezen megy, és rájöttem, miért. Azt hiszem visszahúzódom a 25 éve lerúgott csigaházamba/gimnáziumi, szekszárdi, osztályfőnököm hívta erre fel a figyelmemet, jobban mondva figyelmeztetett, hogy elő kéne bújni, mert az életben lesz alkalom, hogy nem fognak csalogatni, hanem egyszerűen rám törik a meszes héjat/. Ugyanis 19 éves koromig csöndben voltam, ha kérdeztek, sokszor akkor sem szóltam egyetlen szót sem. Aztán az egyetlen munkahelyem, MÁV, megkívánta, hogy előbújjak a hallgatás leple alól. Kinyíltam. Sokszor ez tett sebezhetővé. Én pedig legtöbbször rosszul értelmeztem az irántam való érdeklődést. Bántottam másokat és bántottak sokan. Vannak emlékek, amik elől képtelenség menekülni. Vannak élmények, amelyekkel egymagamnak kell megbirkózni, kísért a múlt, de még nem jött el az igazság pillanata. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne letenni az ajtó elé, mint egy teli szatyrot, és ott felejteni. Az a legnagyobb problémám, hogy félek kiadni magam. Párszor ellenem fordult már a nagy őszinteségem, és nehezen engedem intim zónámba az embereket, meg aztán oly kevesen is vannak, akik ezt érdemelnék. Itt most a fizikai közelségre gondolok, szemtől szemben. Valószínűnek tartom, ezért "pistulok" bele a magányos kézimunkázásba, van, hogy teljesen elrugaszkodom innen, és szárnyalnak a gondolataim, szinte érzem, hogy másutt vagyok olyankor. Most ennyire telik tőlem, de érzem, hogy "lemeztelenedtem" a vallomástól. Ez a bajom mindig, annyi mondanivalóm lenne, de ahogy leírva látom, már törlöm is ki. Csak a gondolataim nem riasztanak, azok az enyémek, az írás viszont megmarad. Azért az látszik, nem vagyok "hétköznapi" csaj, ugye? / igen, aug.20-án születtem :)))/ Nagyon ne nevessetek ki, lehet, szakemberhez kéne mennem, DE: Nem akarok róla beszélni!!

3 megjegyzés:

Kangamama írta...

Bár nem tudom mi minden történt veled a múltban, de hidd el, ha valaki, hát én tökéletesen megértem, hogy nincs kedved, vagy inkább merszed az önfeltárulkozáshoz. És mégis, látod milyen sokat elmondtál magadról máris?? Szóval csak így tovább dolgozzd fel "magad" a fonalak segítségével!

nöné írta...

Erre nemigazán tudok mint reagálni, csupán annyit, hogy meghatottak a gondolataid. Te vagy az élő példa arra, hogy a belevaló, nagydumás, tökös csaj is küszködik, és belülről vívódik. Ne sokáig emészd Magad!

Maris írta...

Pedig szerintem igenis képzeld el minél élénkebben, ahogy az egész "hóbelevancot" belepakolod egy nagy szatyorba, aztán jól otthagyod valahol!

Tudod, mi a fura (szerintem)? Hogy engem meg a "virtuális közelség" jobban zavar, mint a fizikai. "Élő" társaságban sziporkázom, mindig van mondanivalóm, blogolni meg nem "tudok", nekem ott akad el a szavam, erőltetettnek érzem, stb.

Mitől vannak vajon ezek a dolgok?

A csigaház meg csak arra való, hogy AMIKOR VÉDELEMRE VAN SZÜKSÉGED, akkor benne legyél. Legyen kéznél, érezd, hogy HA KELL, akkor majd biztonságot fog adni. De ne "lakjál" benne, mert szűk. Mindenféle értelemben.

Így, "kvázi-ismeretlenül" ennyit tudok ideokoskodni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rendszeres olvasók

Címkefelhő

"...ott születtem én..." (1) "crochet baskets" (1) "little girl"hat (1) "owl"mittens (1) ( násá nóvaja szobáká (1) Adamas shawl (3) Adamas shawl. (1) Aeolian shawl (11) ajándék (2) bag (1) baltic blossoms (2) calorimetry (4) crochet (2) crochet bag (1) crochet bolero (1) crochet butterflies (1) crochet butterfly pattern (1) crochet doilies (5) crochet hat (1) crochet shopping bag (1) crocodile stich (1) család (4) Echo flower shawl (1) ékszer (1) emlékezés (4) entrelac knitting (1) fingerless gloves (2) fokhagymás leváros kalács :) (1) fonalak (3) fülvédő (1) gail pattern (1) gail shawl (18) hájas tészta (1) happy birthday (1) Haruha scarf (1) Haruni shawl (1) horgolás (2) How to knit it? (1) idézet (1) Jaques Cousteau Hat (1) játék (2) kardigán (1) karikás ostor (1) kellokukka (1) kellokukka shawl (9) kenyér (2) kesztyű (1) kicsi-lány sapka (1) kiri (11) knitting (4) knitting bag (1) knitting hat (15) knitting hats (5) knitting needle (1) knitting sock (15) könyv (1) kötés (1) kötött (1) kötött sapka (6) kötött zokni (3) lábmelegítő (1) Laminaria (8) leaf and flower shawl (3) Leaf lace (1) Leafy Lace Scarf (1) legwarmers (1) lekvár és csalamádé (1) Mathilda's shawl (2) mittens (9) moncsi (1) olasz kezdés és befejezés (1) orange Gail (1) our new dog (1) pattern with Excel (1) pendrive-"coats" (1) pite (2) poncsó (2) pumpkin (1) rainbow (1) Rocco és Vinny (1) sajt (1) scarf (2) shawl (2) shetland triangle (6) short row heel (2) sock heel with short row (1) sock yarns (4) socks (6) South Bay Shawlette (1) Springtime Bandit (1) Stretchy Bind Off (1) Swallowtail Shawl (7) táska (3) tolnai gyapjú (1) Touch me (1) tömködős piramis (1) Trinity (1) túrófánk (1) unser neuer Hund (1) unser neuer Hund) (1) uruguay-i lace (3) wool yarn (3) yarns (5) yarns and needles from Finland (1) zokni (4) zoknifonal (1)