2010. január 10., vasárnap

Hoztam sütit...

Már karácsonykor is elkészítettem a Kinder szeletet, és arra voltam kíváncsi, másodszor is sikerülne-e. Igen, sikerült. A recept a Webszakácskönyvből származik, és teljesen rendben van. Egyetlen változtatásom, hogy a tetejére nem tortabevonót, hanem mázat tettem, 4 evőkanál kristálycukor, két evőkanál keserű kakaópor, és 3 evőkanál víz felfőzésével, majd 5 deka vaj belekeverésével készül, garantáltan nem folyik le, de nagyon ügyelni kell, hogy a vizet véletlenül se adagoljuk túl, inkább morzsalékosnak kell lennie, mikor hozzáadjuk a többihez. Nagyon szépen "meghúz" rajta, és könnyebb a szeletelés is, nem kell előre bejelölni a szeletek helyét.

Annyit még, hogy a vajat semmi esetre sem szabad margarinnal helyettesíteni, csak így jó, ahogy van! Minden mennyiséget betartottam, és láss csodát, nem romlott el. Van olyan szakácskönyvem, amiben egyetlen, de lehet, hogy több vonással húztam már át recepteket, mert nem akart összeállni sehogy, de végső esetben, lekaparva a tepsi hátuljáról remek kókuszgolyó lett, a széteső tésztából...

4 megjegyzés:

Tinkmara írta...

Hihi, de ügyes vagy!
És milyen jól néz ki tényleg.
Én Lajos Mari receptjeire esküszök, vele még sosem jártam pórul.
hagytam neked üzit a Csicsergőn. Puszillak sokszor!

nöné írta...

:o))) Nekem is van olyan szakácskönyvem, amiben úgy áthúztam a receptet, hogy még a papírt is széjjelhasította a toll.
A csokimázat én is úgy csinálom, mint Te, csupán én tejjel.
Egyébként pedig jól néz ki a sütikét, ezt én is ismerem.

Kati írta...

Nagyon jólnéz ki!!!:) Én köszönettel eltettem a receptet!

(kár, hogy a napokban nem olvastam, mert most volt a csajszi szülinapja, és teljesen tanácstalan voltam, hogy mit sütkérezzek:( bár a kölkök örültek, mert sikerült egy borszasztóan csokis tortát sütnöm:D)

Bernadette írta...

Nyami. Ölnék érte :-). Én Kinder Buenot szoktam, na az is büntet, annyira jó.
Ne is mondd a rossz recepteket. Egyszer szegény kölöknek vakondtúrás tortát akartam sütni. Hát, mit mondjak ilyen túrást csak döglött vakond tud :-). Kuka pozitív lett.

Környe Márciusban