2009. november 9., hétfő

Gyerekek képekben...

Balázs ovis képei, lent a ballagási, igazán jól elfuserált kép, még csak nem is úgy csinálták, hogy középre nézzen. Ennél én is jobbakat készítek, akár telefonnal is. A csacsi helyett nyuszit kellett volna nekiadni, de jártunk ám fogszabályozásra, ám miután kétszer is eltört a szerkezet, kivehető förtelem volt, abbahagytuk. Apja úgy döntött, ha akarja majd 18 éves kora után megszabályoztatja rágószájszervét. Egyébként annyi beszédhibás "híres"ember szaladgál a médiában, hogy még nincs minden elveszve.Kék a szeme.../ez még lemaradt/


Flórián 16. születésnapján, Papáéknál, a kisbaba, unokaöcsém, Felicián. Bazsika folytatván a bohócos-vonalat, alsógatyával a fején pózol.Korábban említettem, hogy órákig"beszélgetett" a plüsseihez, itt valószínű a Maci valami viccet mesélt neki./ Balázs is koraszülött volt, majd elfelejtettem, szintén 31 hétre született, mint Bálint, 2170 grammal, 47 centivel. Már akkor is versenyeztek, vagy csak nem bírták tovább velem :). Milyen jó ötletnek tűnt akkor, hogy egyező kezdőbetűs nevük legyen, aztán évekig dadogtunk, ha szólítottuk őket, vagy beszéltünk róluk: Ba...Bá...Ba...stb./ Bazsika éneket tanul, ezzel szemben tavaly mindössze kettest sikerült "elérnie" ebből a tárgyból.

Ehhez vajon, mit fűzzek hozzá? Bálint is próbálkozik Balázs nyomdokaiba lépni, itt Felike játéka alá feküdt.


Bálint - túlöltözve, és Flórián. Apa-sok hajjal, Bálintka, mécsestörés közben. Gyakori volt nála ez az arckifejezés... Szintén egy óvodában készült kép, de ez jól sikerült!!! Az örökös versengés és irigykedés jele: muszáj volt beleülni a babakocsiba! De nemcsak versenyeztek, mert mikor még Bazs. kicsi volt, és csak feküdt a hátán, vagy a hasán, Bálint folyton produkálta magát előtte. Egy ilyen produkció "véres" véget ért, egy hideg , mit hideg, fagyos estén. Épp a pelenkázón volt Öcsike, fürdés után, Bátyus meg ugrált neki az ágyunkon, addig pattogott, míg lepattant, neki az öntötttvas radiátornak, persze felrepedt a fején a bőr, azóta ott haj sem nő neki. Kapkodtunk fűhöz-fához, szaladtunk volna(nem a vargához), hanem az orvoshoz, de az autó a nagy hideg miatt körbebarikádozva, fagy ellen. Így apa ölbe kapva rohant vele végig az utcán, este 8 után. Kapott bele két kapcsot, de a nyoma az örökös... Azóta sem hagyja békén az apját! A szakáll meg kifejezetten a kedvelt játékok közé tartozott.Bálintnak is van eldőlős képe.Jól megfigyelve, meg is ijedt rendesen. Ha jobban megnézem azokat a babákat én kötöttem, de már nem is emlékeztem rájuk!

2 megjegyzés:

Sziranszki írta...

Azok a kötött babák nem semmik, no, jól van, azért a fiaid is tetszenek :) Olyan jók ezek a képek, annyi emlék van bennük! Nekem pl. egy sincs a gyermekkoromból, talán ezért is készítek most Zsófiról töménytelen mennyiséggel!

Moncsi írta...

Tényleg nem emlékeztem a babákra, és nem tudom, hol lehetnek, valószínű a padláson valami zsákban. :( De látod a ballagós képet, ovisat, erről írtam Nálad. Ezért még fizettünk is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

Címkefelhő

"...ott születtem én..." (1) "crochet baskets" (1) "little girl"hat (1) "owl"mittens (1) ( násá nóvaja szobáká (1) Adamas shawl (3) Adamas shawl. (1) Aeolian shawl (11) ajándék (2) bag (1) baltic blossoms (2) calorimetry (4) crochet (2) crochet bag (1) crochet bolero (1) crochet butterflies (1) crochet butterfly pattern (1) crochet doilies (5) crochet hat (1) crochet shopping bag (1) crocodile stich (1) család (4) Echo flower shawl (1) ékszer (1) emlékezés (4) entrelac knitting (1) fingerless gloves (2) fokhagymás leváros kalács :) (1) fonalak (3) fülvédő (1) gail pattern (1) gail shawl (18) hájas tészta (1) happy birthday (1) Haruha scarf (1) Haruni shawl (1) horgolás (2) How to knit it? (1) idézet (1) Jaques Cousteau Hat (1) játék (2) kardigán (1) karikás ostor (1) kellokukka (1) kellokukka shawl (9) kenyér (2) kesztyű (1) kicsi-lány sapka (1) kiri (11) knitting (4) knitting bag (1) knitting hat (15) knitting hats (5) knitting needle (1) knitting sock (15) könyv (1) kötés (1) kötött (1) kötött sapka (6) kötött zokni (3) lábmelegítő (1) Laminaria (8) leaf and flower shawl (3) Leaf lace (1) Leafy Lace Scarf (1) legwarmers (1) lekvár és csalamádé (1) Mathilda's shawl (2) mittens (9) moncsi (1) olasz kezdés és befejezés (1) orange Gail (1) our new dog (1) pattern with Excel (1) pendrive-"coats" (1) pite (2) poncsó (2) pumpkin (1) rainbow (1) Rocco és Vinny (1) sajt (1) scarf (2) shawl (2) shetland triangle (6) short row heel (2) sock heel with short row (1) sock yarns (4) socks (6) South Bay Shawlette (1) Springtime Bandit (1) Stretchy Bind Off (1) Swallowtail Shawl (7) táska (3) tolnai gyapjú (1) Touch me (1) tömködős piramis (1) Trinity (1) túrófánk (1) unser neuer Hund (1) unser neuer Hund) (1) uruguay-i lace (3) wool yarn (3) yarns (5) yarns and needles from Finland (1) zokni (4) zoknifonal (1)