2010. május 26., szerda

Csalódtam...

Tőlem még nem nagyon hallottatok olyasmit, hogy fonal miatt bánkódok, talán az utolsó uru-s rendelésnél a színek miatt volt egy kis hiszti, de abba is belenyugodtam.De most ez a tolnai merinó, ez katasztrófa! Bucikánkkal már megbeszéltem, Ő aztán nem tehet róla, csak javított rajta azzal, hogy befestette. Még az első szériájukban sem voltak ilyen rosszul font szakaszok. Kénytelen vagyok eltépni, újra kötözni a madzagot, mert olyan vékonyra fonták, hogy nem bírná ki a kifeszítést.Az ilyen részek után meg, na ott meg az van, hogy szinte előfonalas a "minőség", tehát: vagy azért szakadna, mert olyan, mint a pókháló, vagy mert vattaszerű. Ráadásul vannak helyek, ahol ezek még egymás fölé is esnek. Látni nem lehet annyira, mert inkább a tömör mintában vannak, de ha a ráhajtásokra jön ki a lépés, akkor nagyon nem szép, már már ronda, azt mondanám. Íme bizonyság:


16 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Szia Moncsi!

Ajjajj, szegény, sajnos tanácsot nem tudok adni, sőt, most készülök először rendelni Rikkeréktől fonalat. Ez az egyágú vagy az új csipke? És mostani fonás? Hupsz, lehet, hogy pont belecsúszok egy gyatrább adagba?

Azért remélem valahogy túléli a kendőd, túl szép ahhoz, hogy kukában végezze...:(

Kató

Moncsi írta...

Ez szerintem a sima egyágú merinó, mert nem túl vékony, régebben kötöttem ilyet, mogyoróban, és borvörös/?/ lilában. Azokban nem voltak ennyire feltűnőek az egyenetlenségek.

Macus írta...

Éppen tegnap rendeltem több színben is egyágút Tolnáról... Remélem, nem ilyen lesz.

ercsu27 írta...

Na ez tényleg gáz! Épp venni akartam belőle...

ercsu27 írta...

Ez a Frozen leaves? :-)

Moncsi írta...

Igen az, mármint gáz, és Frozen leaves, csak tudod, van az a vörös levelű díszfa, vagy mi, annak a fagyott levelei.

ercsu27 írta...

Nagyon jól néz ki!

Moncsi írta...

Majd csak figyeld meg, amint kész lesz "mindenfelé" hullanak.

Kriszti írta...

Jajj, nagyon sajnálom, hogy ilyen a fonal.

A Frozen leaves mintát én is lementettem, majd elkezdtem gyüjtögetni a Ravelryn a hozzá tartozó javításokat. Amikor láttam, hogy több oldalnyi, akkor meginogtam, de nagyon. Kiváncsian várom a Te kendőd.

Klaudia írta...

Nekem is van ilyen szériám tőlük, bár már régi rendelés. Amit legelőször rendeltem nyers merino az szuper volt. Ennek örömére rendeltem még nyers és mogyoró színben is 1-1 kilót, hát azok meg katasztrófálisak. Sokkal vékonyabbra sodorták, és egyenletlenek is. Én nem is mertem belőle csipkét kötni, félreraktam, hogy majd két szálasan kötök belőle valamikor 1-1 pulcsit....

Irenka írta...

Óóó:(((
Nagyon rossz érzés, amikor a munkád elrontja a rossz alapanyag! A kötözéseket el tudod dolgozni szinte láthatatlanra? Nekem nem nagyon szokott sikerülni. Bár szerintem avatatlan szem nem vesz észre a hordott kendőn ekkorka hibákat - csak el ne szakadjon.
A minta klassz, és szépen kötöd, mint mindig!

Moncsi írta...

Most már úgy csinálom a kötözést, hogy jó hosszúra hagyom a csomó után, kettéveszem, és a lógó szálat is belekötöm.így nem kell horgolótűvel visszahúzkodni.

Kicsianya írta...

Igen,én is jártam így, nem azonos a fonalak minősége!
Vigyázzatok az előre festett fonalakkal,mert nem merinói minőségűek, keményebbek annál.A Lamimnál fáztam rá erre!
A színátmenetesek puhából vannak, azok jók.Már ha jól vannak fonva,persze:(

Jucuu írta...

Kicsianya én úgy tudom, hogy szólni kell, melyik fajtát akarod venni, kétféle fonaluk van Rikkeréknek. Legalábbis tőlem eddig mindig megkérdezték, hogy a merinóit vagy a másik fajtát akarom.
Moncsi én sosem kötök csomót a munkáimba, próbáltad már nélküle? A titok, hogy elég hosszan beledolgozd a fonalvégeket a munkába. Vagy így: http://krokuszdolgai.blogspot.com/2009/12/fonalak-osszedolgoz.html
Mindenesetre együtt érzek veled, megértem, hogy csalódott vagy.

bucilla írta...

Én legalább annyira sajnálom mint te Moncsi, de többet ebből a szériából nem veszek...tegnap fel is hívtam őket, Jolika mondta is, hogy ők is észrevették, hogy nem egyenletes....de előre ezt miért nem mondta amikor rendeltem, azt nem tudom. Pár motringom van még ebből, de át fogom tekerni mind, és ha ilyet tapasztalok, akkor egyből kiszedem belőle....most egy picit csalódott vagyok:( sajnálom, és valahogy kárpótollak ezért ígérem!

Moncsi írta...

Mondtam, hogy nem Te tehetsz erről!!!! Majd megbeszéljük, azért elkötöm, csak ügyelek, nehogy sokat belekössek, inkább kiszedem én is. Legfeljebb az enyém lesz. Mégsem dobhatok piacra nem 100 %-os munkát! UGYE??

Környe Márciusban