2010. augusztus 26., csütörtök

Katasztrófa...

...amit Buci-zöldjével műveltem, Vénusz-stóla ürügyén. Meg sem mutatom, megyek és leverem a "cégéremet", méltó párja lettem Mekk Eleknek.

Bővebben: a minta tökéletes, könnyen megjegyezhető volt, csakis fejből kötöttem már. A fonal is remek volt, egyenletes vastagságú, sehol nem kellett eltépnem, csomóznom. A színe csodálatos, zöldes-sárgás-kicsit-kékes. Szép nagy méretet sikerült kihoznom, vízszintesen 8-szor ismételtem a mintaegységet, függőlegesen 16-szor, a háromtűs leláncolás is elsőre ment, egyszeri videó tanulmányozás után, sőt, még szép láthatatlan is lett az összedolgozás.

Eddig semmi bibije nem volt, de aztán nekiálltam blokkolni, be kellett látnom, hogy hiába lelkesedtem újabban a négyszögletes formáért, a blokkolása egyszerűen nem megy. A kerítés csak háromszög- kendő-kompatibilis. Majd lesz azért vele valami, le nem bontom, mindenesetre semmi könnyed stóla jellege nincs. Miért nem marad a suszter a kaptafájánál?

A kutyafáját!

11 megjegyzés:

nöné írta...

Miért, Moncsikám, ez is Moncsi-méret lett? Azért egy fotót, legalább priviben:o)

Moncsi írta...

Áááá, le sem fotóztam még, nem lett szép a formázás, azért keseredtem neki, de majd korrigálom, csak most nem dobott föl, hogy sikerült elrontanom ezzel a blokkolással, szép hosszú amúgy, van vagy 2 méter.

Kataca írta...

Bocsánat, ezen a szövegen nagyon jót röhögtem, bírom a stílusod, de ezt már mondtam.
Hogy a csudába nem sikerült? Aki ennyi csodálatos csipkét kötött és blokkolt már, egy egyszerű téglalappal nem bír el? (nem tudom én mit fogok vele kezdeni holnap)

Moncsi írta...

Kata! A háromszög alakú kendőket könnyű a kerítés mintájához igazítani, átlósan mennek a drótok, de vízszintes rész nincs benne, hát ezért nem akarta az igazságot. Amúgy meg nincs ekkora szabad felület a házban, szabad ágy vagy ilyesmi, ezért bátorkodtam kerítésen próbálkozni, de amint írtam, kitalálok valamit. " Szégyen reám, ha ezt hagynám!!"

Moncsi írta...

...és bánatomban lenassolom magam a sárga földig...

Kataca írta...

és mondta valaki, hogy a téglalapot nem lehet a kerítés rácsához igazítani? nem kell annak sem vízszintesnek sem függőlegesnek lennie

a nassolás ismerős, ezért nem sütöttem meg ma a buktát, pedig vágytam rá

Moncsi írta...

A matek nem volt az erősségem, ez meg kicsit olyasmi, geometria, így legalább tudtál nevetni egy jót, nem igaz?! Süsd meg azt a buktát, egyszer élünk!

Maria írta...

Moncsi, mintha Annamari mondta volna valahol, hogy duplán hajtva is lehet blokkolni /a háromszögnél az külön előny az egyformaság miatt/. Mindenképpen így csak fele hely kell hozzá. Pofonegyszerű, mihelyt meghallja valakitől az ember.

Verocs írta...

Szia Moncsi, mivel átlósan megy a kerítésed, blokkold átlósan.:) Jó, gondolom, nem 2,5 m magas, de ha félbehajtod, és úgy teszed rá?

Anice kötős blogja írta...

Én is hajtottam már félbe kendőt a kifeszítéshez, de mindig az ágyamra gombostűzöm :)

bucilla írta...

Ó istenem Moncsikám! Hát találj ki valamit, mert én már nagyon kíváncsi vagyok rá:)setleg, ha erős madzagot fűzöl a szélein végig a csücskökbe, és azt kötöd a kerítésre?

Környe Márciusban