2010. augusztus 27., péntek

Nehéz lesz az iskolatáska...

...nekem főleg nehezebb, mint a gyereknek. Mert minek kell már 4-5 nappal előbb, előre felhúzni magam. Olyasmin, ami ráadásul csak bennünket idegesít. Tegnap voltam könyveket venni, ez csak annyiban igaz, hogy munkafüzeteket kellett csupán, hála jóindulatú ismerősömnek, aki készségesen továbbadta a tavalyi könyveiket. Szerencsére mindegyik megfelelő kiadás volt. Így a munkafüzetek, plusz egy angol könyv "csak" 11 ezerbe kerültek. Muszáj valahol spórolnom. :) Amikor aláírtam egy listát, hogy átvettem, és fizettem, akkor látom az osztálynévsort, az összes megbuktatott tavaly nyolcadikost a mi osztályunkba tették, gondolom ez nagyban megdobja majd a tanulás színvonalát, és a hozzáállást mindehhez. (fasza!!!) Persze vannak köztük kimondottan állatkergetők, úgyhogy ettől parázok előre. Megint nagy nulla lesz az elvégeztetett munka. Aztán a tavalyi létszámunkból 4 tanuló el is tűnt, gondolom, megbuktak. Persze a tanárok, iskola hibájából. Ilyen visszhangokat hallottam. Volt szülő, aki emiatt az asztalra próbált csapni, balhé az volt. Nem számít, hogy a hülyegyereke már félévkor is megbukott, ááá, az iskola tehet róla, hogy év végéig nem javított semmit. Aztán meg ez a példa a ragadós, minek tanuljak, ha más is megbukik? Meg van még egy olyan kisleány(???), aki már egy évvel ezelőtt is, 13 éves korában, nála 10 évvel idősebb, nős pasival kavart, anyuka engedélyével, hát annak a fejét csapnám széjjel. Nehogy már tanulásra nem képes a ribi, de a lábát azt szét tudja tenni. A gyomrom fordul ki az ilyen szülőtől. De mit ne mondjak, a testvére a csajnak, 16 éves, megbukott nyolcadikban, most, és APA lesz, nem sokára. (nem kisebbséghez tartozik a család!) Hova is tartunk vajon, minek téptük a szánkat,/ de így igaz!/ egész nyáron át is, hogy tanuljatok, gyerekek, mert csak annak van jövője, akinek van valami a fejében... Sajnos nagyon huzatosak itthon is a fejek, mert egyik fülön be a másikon ki a mindennapos hegyibeszéd.





4 megjegyzés:

Babi néni írta...

Éljen az ingyenes oktatás! Érdekes kérdés, hogy minek vetetik meg a könyveket, ha ilyen "magas" színvonalon folyik az oktatás?

Irenka írta...

Ez annyira szörnyű, hogy azt mondanám ilyen nincs, ha nem tudnám tapasztalatból, hogy van. Ahol dolgozom, egy hasonló "lehetőségekel" bíró falu. Itt többen valamelyik közelebbi település iskolájába járatják a gyereküket.
Ha jól rakom össze a mozaikot, ez a kisebbik gyerkőc sulija, ugye? Még sokáig kell ide járnia? Persze egy tanév is sok, ha csak a lemaradást gyűjti :(.

Moncsi írta...

Szerencsére nyolcadikos, és megszabadulunk innen, ugyanígy vártuk, hogy az ovinak is vége legyen, de magyarul: bocsánat: sz@rt a f@sra cseréltük. :))

Maris írta...

Gondolok pár dolgot, miközben tisztában vagyok vele, hogy a helyi iskolai jellegzetességeket én nem ismerem, meg ugye gyerekem sincs egy darab se...

Egyrészt, nyolcadikost buktatni (ahelyett hogy átengednék őket, csak húzzanak má' minél messzebbre) akár, AKÁR lelkiismeretes döntés is lehet, megszabadulni tőlük éppenhogy a könnyebb út lenne.
Másrészt, nem hiszem hogy normális esetben automatikusan romlana a színvonal a bukott osztálytársak miatt (anno a mi osztályunkba "javítási céllal" raktak be néhány bukottat, be is jött, velünk aztán végigjöttek.)

Saját huzatosfejű gyerek meg... gondolom, kötelező jelleggel, és életkori sajátossággal nyegle és csordakövető. Úgyis az a legfontosabb,amit otthon kap tőletek, mert ezt az időszakát kinövi, szerintem pl. az öcsém meg én ritka förtelmes kamaszok voltunk, aztán felnőttnek talán mégis lett belőlünk valami, de szerintem az egészséges lelkületet - ami a legfontosabb a továbbiakhoz - úgyis csak otthon lehet "beszerezni".

Környe Márciusban