2010. szeptember 7., kedd

Cinege-farok és rövidített sorok...

Elkészültem első Cinegémmel, ami fecske/farok/. Hasonlóan másokhoz, nekem is az volt az érzésem, hogy ebből hogyan lesz kendő? Olyan rugalmas, és olyan aprócska lett a végére. Igaz még nem blokkoltam, de valóban többszörösére megnyúlik, így nem reménytelen.A leírást szigorúan betartva, minden ismétlést megkötve készítettem el, és bogyóztam is. Eddig miért hagytam ki a bogyókat minden kendőből?! Nem is olyan ördöngösség, ha jól csinálja valaki. Kb. 450 méter fonalat használtam el, Cinege- Moha árnyalatból. /majdnem 2 gombóc/


Ez meg itten az első rövidített soros kendőke. Véletlenül lőttem a Ravelry-n, nem akarok dicsekvőnek tűnni, de teljesen egyedül sikerült elővezetnem, igaz némi finomítást még igényel a kivitelezés a rövidítéseknél, de zökkenőmentes volt a megvalósítása. Remek felhasználást kínálnak az ehhez hasonló darabok a tolnai színesek újjászületésére.Ez is még pöndörödött állapotában van, mert ez a szötymörgős, szontyolodott, szutymákos szeptemberi időjárás nem kedvez a szabadban való blokkoláshoz.




8 megjegyzés:

Melinda írta...

Nagyon kíváncsi vagyok, milyenek lesznek kifeszítve! Bizonyára szépségesek.:)

Moncsi írta...

Arra én is, nem tudom, mikor kerül sor rá, mert idebent sincs nagy meleg, hogy száradjon. Apa azt mondta: Feküdj le Moncsi, és melegedj össze magaddal, ha fázol, még nincs fűtési szezon.../ja, ő persze begyújt magának a mozdonyon.../

Irenka írta...

Wow, micsoda négyszeres alliteráció, és micsoda szavakkal! Nagyon tetszik a szöveged!
Khm, a kendőkről: a cinege-fecskefarok olyan, amilyet én (még) csak szeretnék tudni, a színeske pedig csinos vidámító-melegítő-simogató darabnak tűnik. Valóban puha?

Moncsi írta...

Irenka! Köszönöm! Valóban puha, merino gyapjú, csak a mintázata ilyen simakötésben mutat, azért halmoztam fel a készleteket ilyenekből, hogy hááátha egyszer lesz hova elkötni. Csipkekendőben nem érvényesül. A Fecskefarok nem olyan nehéz, pár soros mintaismétlődés, hamar megtanulható, és megy fejből.

Amanda írta...

Hogy lesz belőle kendő? Hát így!
Szépek!

nöné írta...

Még jó, hogy Te is betankoltál tolnai-átmenetesből:o) Valóban ilyen kendők formájában tudnak újjászületni.
A Cinege szépséges, még ellent tudok állni a csábításának:o)

bucilla írta...

Moncsikám, te aztán nem aprózod el, kettesével tolod őket:) Nagyon szép lett mindkettő! Hamarosan én is kipróbálom a Cinegét;)

Timici írta...

tetszik a rövidített soros kendőd, ezekhez a fonalakhoz pont ilyen minta kell:)

Környe Márciusban