2011. szeptember 16., péntek

Sün sün...

Reggel nyüszítés, kiskutya játszik, egy sünnel... ügyesebben gurigázik vele, mint némely arany/-ba kéne önteni, nehogy a pálya közelébe mehessen :))/lábú focistánk. Az orrával is tud kunsztokat a süni terhére, de csak nyávog közben. Hogy honnan jönnek ezek a jószágok minden ősszel, valószínű a közeli erdőből, de hogy jön át a kerítésen, az udvarba? Mindenesetre megúszta élve a kis tüskés. Apa lapátra tette, és kivitte a kertbe, nézegettük, él-e még. Sokáig csak úgy gömbölyödve maradt, de nagyon zihált szegény pára. Aztán egyszer csak nem volt sehol. Voltak kis nyomok, valószínű, eliszkolt a növények közt. Én meg retteghetek, ha ki kell mennem a kertbe, hogy vajon melyik irányból harap a bokámba? :)) Mert elfutni nem tudok, neki meg mégis csak négy lába van, és még a nehéz tűpárnával a hátán is gyorsabb nálam... :)))

9 megjegyzés:

ercsu27 írta...

Moncsika, kapd össze magad! Nem fog megtámadni a sün, ha mész a kertbe, ezt garantálom! :-)

Moncsi írta...

Vóótam kint, és éreztem a tekintetét a bokámon, nem engedhetem, hogy megmarjon, ott vagyok lábon a legkarcsúbb. :)))

ercsu27 írta...

Moncsika, ugye nem akarod nekem beadni, hogy egy igazi vérszívó sün lakik nálatok, aki lehet vagy 12 cm?!?!?! :-) És kifejezetten csak Moncsikra vadászik?!?!?!? :-)

No mi van madzag fronton? Kötöl?

Moncsi írta...

Kötök, dehoooogy, horgolok, a tudod mit, amit kinyomtattam, azt meg átalakítva kötöm, és úgy jobb, mer' nagyon nem fekszik nekem a keresztszálból szaporítsunk egyet, technika.

Maria írta...

De Moncsi, az a sün nem téged fog megenni, hanem sok olyan vackot, amit egyébként téged idegesítene, tehát nehogy elzavard.

Moncsi írta...

De olyan nagy volt, na. ...és, ha gazolás közben elém ugrik, hát, akkor végem lesz. Eddig csak békát simogattam így, és akkor ott hagytam abba...De ha sünt simogatok, jó, jó, állandóan van valami tű a kezemben, de az nem ugyanaz...

ercsu27 írta...

Moncsika, szerintem is naaaaaagyon rémisztő lesz, ha eléd ugrik a 12 cm-es sün. Meeeekkora disznó! :-)

Békák? Szedjek neked is egy vödörrel? :-)

Tudom, hogy mit horgolol??? Jaaaaaa, tényleg tudom! :-)
A másikra kíváncsi vagyok, ötlet máris koppintva! :-)Kapol majd kárpótlást! :-)

ercsu27 írta...

Most má' meg má' ne gazoljá'! Mennyé' kötni, akarom mondani, horgolni. :-)

Moncsi írta...

tegnap gazoltam, vagyis csak égettem a gazot...Mer' valami agyament mindig tüzel ezen a tanyán, akkor nekem is lehet. Várom a cukrászékat, a gázórás, villanyórás(2 in 1) már volt, aztán majd horgolok, nem sok van vissza, de úgy döntöttem, még azt a narancsosat, amit itt láttál, befejezem, és ezt, amit Adélnak készítek, aztán roló le, mert nem akarnám, hogy sokan ebben rohangáljunk. van mááásik mintám, ami reinkarnálódhat ilyen gallérrá.

Környe Márciusban