2009. július 1., szerda

Megint kék...

Na végre elkészült az első nem gyapjas kendő! Van benne kevés műszál, de a nagy része Baumwolle, ami ugye pamut, már régen tanultam németet, és azt is elfelejtettem. A minta, naná hogy Gail. Méret: én azt hittem, csak a gyapjú növekszik blokkoláskor, de téves feltételezés volt, viszont pont így lett jó! Nem volt benne melegem, mert ugye muszáj volt megsétáltatni/ függöny bizgentyű nélkül!/. Válaszolok a kérdéseitekre is: eddig minimum 8-as tűvel kötögettem a kendőket, de már ráfanyalodtam a 6-os, és 6 és felesek után a vékonyabbakra. Nem bántam meg. A kétágút 10-es tűvel kötöttem, de az eléggé megviselte a kezem. Ráadásul a fonal is tekeredett mindenfelé, gondolom a két ága miatt.


Végezetül álljon itt egy fotó a "kertészemről"/ műveli a háztájit :)/, ma vettem neki ezt a "szalmakalapot" /sosem volt az alapanyaga búzaföldön/.

3 megjegyzés:

Kriszta írta...

Azt aaa... de nagyon szép lett ez a kendőd is!!!

Marikje írta...

Moncsi, valami gyönyörű lett a kendő, nagyon jól adja ki a a pamut a mintát, a kertész nomeg a kalpja:)

nöné írta...

Klassz lett a pamutkendőd! Jó, hogy tesztelted a pamutot is, bár a bolti pamutárak mellett azt hiszem, a Rikker-gyapjak jobban megérik! A szalmakalap nagyon jól öltöztet:o)

Környe Márciusban