2009. november 6., péntek

Próbáltam rendet tenni a mappák közt, és válogattam régebbi képekből, van, ami elég rossz minőségűnek látszik, akkor még csak telefonnal fényképeztem. Vannak olyanok, amelyeket úgy szkenneltem be, és olyanok, amelyeket lefényképeztem, telefonnal, szeretem bonyolítani a dolgokat. Azért remélem, jól láthatóak a szereplők.

Az első 3 kép a szedresi vasútállomást ábrázolja, ott kezdtem dolgozni, még '84-ben. Időközben, 2007-ben ért a döbbenet, lebontották, de még egy megveszekedett téglacsücsök sem maradt ott, hogy hazahozzam emlékbe. Akkor kellet volna gyanakodnom hogy ott nem állnak meg a pusztítással, igaz, be nem zárják azt a vonalat, de azt igen, amelyiken utazva itthonról oda lehetne jutni(Sz.fehérvár- Sárbogárd) Úgyhogy nagy becsben tartom ezeket a képeket, mert valószínű, hogy soha többé nem teszem a lábam a peron betonjára.


FÁJ!


A festményt az általam készített, talán '90-ben, kép alapján festette egy ismerősöm. Érdemes bekukkantani a honlapjára.


A többi már mind családi kép, ezek közt most nincs friss, a legújabb is 3 éves, de jól nyomon követhető a fejlődés. A pelenkázón az az "izéke" Bálint akar lenni, 3 hetesen, alig volt nagyobb egy kétkilós kenyérnél. Született: 2120 grammal, 47 centisen, igaz, 31 hétre. Azóta bepótolta a lemaradását. Mára a lába 47-es, és 185 centi magas. Apja a terasztető alá kiírta egyik lécre: "Bukj le szamár!" Nem is nagyon fér el alatta.

Itt már kissé jobb fogás volt rajta, s lássatok csodát, még én is rajta vagyok a képen, és a térdemen, Flórián ül, csini bubifrizkóban. Azt talán én követtem el, már nem emlékszem.
Az etetőszékben a jóllakott napközis pofi is Bálintka, kb. 10 hónapos, a paprikából következtetve, az saját termés, a sarokban csendélet(!!) by Moncsi.

1993 szeptember 14-én készült képecske,Bálint 1 éves, igaz a torta már "romlásnak indult",de még lekaptuk. Nna, itt még a lábam is megmutatom Nektek. Szerintem azóta ilyesmit nem tettem, hogy rövidgatyóban pózolok a kamera előtt. Valószínű nem is mostanában vetemedem ilyesmire, hacsak nem akarnék minden olvasómtól megválni.

Figyelem, új szereplő bukkant fel! Bazsika! Már akkor is bohócságokra lehetett rávenni, ami a "díszletet" illeti. A cumit egyébként előszeretettel használta ebben a formában, csoda, hogy le nem nyelte! Alvótársa Coccolino-Maci volt, amihez hosszú időn át képes volt gügyörészni, később volt még Panda macija, és bohóca is, lehet, hogy hiba volt az utóbbit a kiságyába engedni? :)

Ritka pillanat, mikor a 3 fiút egyszerre lehetett fényképezni, Balázsnak még nehézségei voltak az egyhelyben maradással, de sikerült a kép, mielőtt eldőlt volna.


Két kép, amelyek közt 3 hónapos különbség van, az elsőn Bazsika 3 éves, itt már kifejlődtek a göndör fürtjei, abban volt a varázsereje, mert amint kiegyenesedtek a loknik, levágattuk, még megvan egyébként a copf. Utána már nem nagyon lehetett neki ilyen helyes frizurát készíteni. Megfiúsodott.
Ezen pedig Bálint 5 éves, itt kissé összeöltöztek a fiúk, olyan méhecskés a dizájn.

Dilinyósok gyülekezete is lehetne a kép címe, a fekete szépség a húgom, a kalapos, Bazsika, szerencsére nem okozott nála semmilyen nemi identitászavart, hogy ennyiszer próbáltuk ki, hogy nézne ki, ha lány lenne.

Az említett legújabb felvétel, 2006 karácsonya táján készült, semmi nyoma a korábbi babás arcoknak, a kék szemekkel nagyon vigyázni!!!

Ismét Bazsika, mint hableány(?), hiába, mindig adódott olyan helyzet, amiből csak bohóckodással lehetett kijönni. Lehet, ekkor láttam utoljára meztelenül, fürdés közben, én már ugyan be nem megyek , ha fürdik, szégyellős vagyok...

Egy évtizedes tortája, mi más, mint mozdony. Kissé "rusztikusra"/mondhatnám: randára/ sikeredett, de úgy farigcsáltam össze téglalap alakú piskótákból. Azért elfogyott, még egy anyacsavar sem maradt belőle. :)


Ez a kép 1983 karácsonya előtt született, oroszórán vagyunk, csak ennyien, fakultációra jártunk, nagyon nem lehet rámismerni, oda is írtam, ki kicsoda.

A legvégére hagytam a slusszpoént. Ennek a képnek már adtam egyszer címet:

" Közép -Európa legjelentősebb férfi felsőteste"

Na, ez sem most volt, azóta az izomcsoportok átrendeződtek, lábakról a derék fölé, és már nem is nevezhető izomnak, vagy mégis? A sörnek van olyanja? Akkor az!

4 megjegyzés:

Timici írta...

jajj de jó volt nézegetni a képeidet!!! köszi:o)))
a fiaid nagyon helyes hapsik;o) remélem majd az enyémek is azok lesznek(maradnak)
a vasútállomást sajnálom, még szerencse hogy meörökítetted

nöné írta...

Hát, Moncsikám, ez a nézelődés most nagyon jól esett így reggeliben. Csoda klassz pasijaid vannak! És...még nosztalgiázhattam is, a csajszi csapat iskolaköpenyestől visszarepített a suliba, brrr...:o)))

És az idézet roppantul tetszik, sokat mond!

Puszillak!

Kati írta...

Ezt tényleg jó volt végignézegetni:)
A cumit az én gyerekeim is így használják...:D

Wattacukor írta...

Hát ez nagyon tetszett! Főleg a rusztikus vonat-torta! :D :D Az én Annám is cumizott így amikor épp olyanja volt.

Köszi a napsütést a borongós sötétedős szombatba! :) :) :) :)

Környe Márciusban