2009. november 11., szerda

Válaszok...

Rita! Azért egy tiroli rétes sem romlana ránk! Köszi, hogy olvasol!
Ezek mind kicsi kendők, de nyakban melegítenek. Na, amennyit én az utcára megyek, ahhoz nem is kell kendő.

Ercsu, nem tudom, hogyan lehetne baglyosítani, mert ugye állandóan mennek arrébb a szemek, viszont muszáj fogyasztani, és szaporítani minden tűn egyszerre. Gondolkodom rajta!
Egyébként fáj a kezem, éjjel úgy összehúzódik az ínhüvely, vagy, mi, hogy éles fájdalom mellett tudom csak nyújtani. Ma nem is ment a kötés, olvastam inkább.

Meggyes formában is jó ez a tészta, de azt lassabban kell sütni, hogy a meggy lekvárosodjon benne.

Mivel magunk közt vagyunk, ideteszem a pite receptjét, ki-ki töltse kedve szerint. Nem szokványos omlós tészta, az arányokat már megváltoztattam benne, így vált be!


Moncsi pitéje:

Tészta:

(gáztepsihez)

40 deka liszt -ebbe bele csipet só, 4-5 deka cukor, késhegynyi sütőpor

belereszelsz(!!) másfél margarint, ez kb. 35-37 deka, jól morzsolgasd össze

egy tojást, és kevés tejet bele, összegyúrni, két cipót formázz. Pihi!

Töltelék:

lereszelve kb. 2 kiló alma, csapasd ki a levét, nyomkodd is majd ki, de kicsit maradhat leveses, hogy legyen miben megpárolódnia.

Összeállítás:

Kinyújtod az egyik gombócot, bele a tepsibe, én mostanában már búzadarát szórok rá, de lehet édes morzsát, talán diót is.

Erre az alma jön, fahéjjal, cukorral megszórva, majd a másik tészta. Tojással kened, előmelegített sütőbe dugod, Magasabb fokozaton sütöd, amig kezd a teteje pirulni, aztán takarékon készre.



Majd az eredményekre kíváncsi lennék...

7 megjegyzés:

ritarenata írta...

mi az a baglyositas?
bocsi de a magyar kötöszlengröl az utobbi 20 évben lemaradtam.
kösz a valaszt: feelthefelt (kukac) gmail (pont) com
ri

Moncsi írta...

Bagolyminta belekötése a kesztyűbe. Néha csak új szókapcsolatokat, szavakat találunk ki, szólj, ha nem érted. :))

ercsu27 írta...

Jaaaaajjj, ez a pitemény! :-) Én ettem az almásból, hhhát, aznap megint annyi volt a fogyókúrámnak! :-)

Én is töröm a baglyon a fejem, valahogy csak meg lehet csinálni...

Kellene egy 37-es barnás-krém árnyalatú lány zokni.

Mosolyrend Évi :) írta...

De ennék most a sütidből .)

A bagoly után angyalka mintát is köttök majd? .)

Timici írta...

drága Moncsi,
köszönöm a recept közreadását:D hétvégén feltétlenül kipróbálom és beszámolok majd, puszi érte:*)

Macus írta...

Moncsi!
Én is köszönöm a receptet. megsütöm én is hamarosan.

Főfüge írta...

A csapos közbeszól!

Egyszer próbáljátok az átkozott margarint kicserélni zsírral, főleg házival, annyi nem kell mint margarin. Nem biztos, hogy le kell hűteni a nyújtáshoz, lehet kézzel kibélelni a tepsit. Félre kell tenni egy kis tésztadarabot a mélyhűtőbe, csak annyira, kel lehűteni, hogy lehessen reszelni. Mikor kész a töltelék, a tetejére reszeljétek a legdurvábbal a mélyhűtött tésztát, meg fogtok lepődni, hogy mennyivel finomabb, omlósabb lesz (1 sütőpor)

Ha eltaláltátok a zsír, liszt arányt, cukor is kell a tésztába, akkor a margarinnak a büdös műanyag és vegyszerszegát, többet nem fogjátok elviselni!

Egy fotós!

Környe Márciusban