2010. február 25., csütörtök

Leveles kendő és szegedi kifli...



Elkészült a leveles-virágos kendőcske, az első urulace, ami a sok megkezdettből született. DE! Ha bárki belefog, mivel ajánlottam a minta egyszerűsége miatt, akkor a chart2,3 stb-t felejtse el. Vissza kellett egy sort bontani, mert valahol útközben elveszett két szem, de aztán kiderült, hogy nem is voltak meg.Aztán úgy javítottam, hogy csak sima sorokat kötöttem, amíg már ráilleszthető volt a következő sor.A 3. chart viszont nem passzolhat, mivel, a kendőknél a középszemig, a szélszemeket nem beleszámolva, mindig PÁRATLAN számú szemnek kell lenni, emiatt a 12 szemes ismétlődés soha nem fog ráilleni. Így aztán fakultatíve kell megoldani a széle mintát. Inkább kössetek végig a leveles mintával, és a széle szabadon választott legyen.
Most sikerült a Vaterás zoknifonalas zoknit feltölteni, azóta már készen is van.Kipróbáltam Limara kiflijét, elsőre nem is lett rossz, bár kissé keményre sikeredett, több tejet kellett volna beletennem. Azért megesszük...

6 megjegyzés:

Robi írta...

Jujj de jó! Szegedi kifli! Micsoda véletlen, pont (majdnem:) ott lakom.:P

Tinkmara írta...

Ó, hallod, nem unatkozol. Állandóan teszel-veszel. :)

Moncsi írta...

Legalább is úgy teszek, hogy úgy látszódjék, hogy nagggyon elfoglalt vagyok. Robi, az eredetije Limaránál látható, nekem még gyakorolni kell.

Kataca írta...

Továbbra is nagyon tetszik a kendőd!!!Ez is...

Tinkmara írta...

Nagyon csini a kendő!
És a blogkép is nagyon tetszik... hol láttam én ezt? Hmm... ;)) Puszillak sokszor!

Moncsi írta...

Forrást megjelöltem, hogy más is odataláljon Hozzád!
:)

Környe Márciusban