2011. szeptember 4., vasárnap

Szilvás pite...

...barackkal. Ennyit módosítottam az Erdélyi Konyha szeptemberi számában megjelent recepten. A tésztánál grammra kimértem a hozzávalókat, ja, és nem volt itthon natúr joghurt, ezért aludttejet tettem bele. De a többi stimmel. Hihetetlenül laza, és rugalmas lett a kisült pite, ami nálam nem egyértelmű, mert mindig jó masszívra szoktam "elrontani" a kevert tésztákat. de ezt nagyon ajánlom, jó alaprecept más gyümölcsökhöz is. Köszönet érte Ottisnak és csapatának!

A recept:(hátha valaki nem jut hozzá a magazinhoz)

1 kg szilva, 40 dkg liszt, 4 tojás, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1.5 dl natúr joghurt, 1 citrom lereszelt héja, és a leve.

Szilvát kimagozzuk, citromlével locsoljuk, más gyümölcsnél, ahogy kívánja előkészítjük. Vajat felolvasztjuk, A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, lassan hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghurtot, a citromhéjat, végül a sütőporos lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük /nekem a gáztepsi tele lett vele, és szilikonos papírt tettem alá/. Kirakjuk a gyümölccsel és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Porcukorral hintjük kihűlés után.

6 megjegyzés:

Annamari írta...

Kellett nekem elolvasni, most meg megkívántam :)))... de szerencsére holnap úgyis sütnöm kell, addig túlélem valahogy.

Moncsi írta...

Annamari! Ha megkívántad, akkor meg kell adni a testnek...:)))

nöné írta...

Na, akkor ezt is elmentettem:o) Úgy ennék valami édeset.
Félve kérdezem, a pakk megérkezett?

Moncsi írta...

Gyöngyöm! Én már abban a szent minutumban lelkendeztem Neked, de úgy tűnik elveszett az üzenet az éterben. Meg hááát, és nagggggggyon tecccccik, kb. ezt írtam. A kezed aranyba kéne foglalni, de ez így nem jó, mert akkor nehezen tudnád serényen mozgatni a kacsóidat. Köszi, és majd még hálálkodok!

Kati írta...

Te már sütöttél is a szeptemberi számból, én meg még nem is láttam? Finom lett a pitét biztos, Ottiséktól, csakis finomat lehet tanulni.:)

Moncsi írta...

Igen, Kati, sütöttem. Ráadásul nem is bontottam ki aznap, hogy megérkezett, szerintem három napot vártam vele. :)))

Környe Márciusban