2010. július 1., csütörtök
Bundát neki...
3 napja sütögetem a cukkinit, próbálgatom, hogyan lenne a legjobb, és a legkevesebb mosogatnivalóval megoldható.
Első nap: Tojásos prézlis masszába mártva, ropogós lett, viszont a zsemlemorzsa folyton megszívta magát, én meg az egész helyzetet ezáltal, nem győztem higítani.
Második nap: Tojás, liszt, sör. Ebbe az összetrutyizott elegybe mártogattam, nem lett ropogós, viszont ezer felé szaladt a sörtészta a forró olajban.
Harmadik nap: Maradt még sörtészta, lisztbe forgattam a szeleteket, bele a masszába, majd natúr kukoricapelyhet csak úgy szabadkézzel összemorzsolgatva egy tányérba szórtam, és még ebbe tapicskoltam az amúgy ragacsos cukkinikarikákat. A kukópehely gyorsan fogyott, mert annyira mohó volt a sörös massza, hogy jóóó vastagon tapadt rá. Ahogy aprítottam a pelyhet, az meg jóóó vastagon beterített mindent a főzőlyukamban, úgyhogy ott is pelyhes voltam, ahol legalább 36 éve nem / :))) /
Viszont ennek az eredménye ropogós is lett, nem is ment szanaszét az olajban, csak úgy magában toltuk befelé, az epehólyagom köszöni szépen még jól van. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣.Szeptember 29.
Több, mint 2 órája bohóckodok ezekkel a képekkel, fészbúkra sehogyan sem sikerült többszöri próbálkozás ellenére. A szöveget beilleszteni v...
-
Jó,hogy fél 11-re kialudtam magam este. Legalább hallhattam a lázas ködben, ami szorongatta az agyamat,a visszahangzó napi okosságot. NEM A ...
3 megjegyzés:
Hogy ezt hogy imádnám....ha közelebb laknál;) De ebbe a hőségbe nem visz rá a lélek, hogy olajban sütögessek...ó pedig a cukkini:) Imádom!!!
Mi is szeretjük, lecsónak is, de paprika az nincsen hozzá, a bótit nem csipázzuk annyira, nem tudjuk mi van benne, vegyszer ilyesmi...Aztán készítettem már felfújtnak is, nagyon zsengét, River Cottage-módra.
Jajj Moncsi ne izgass már....fogyózok, keményen...semmi olajban sültet nem ehetek....sőt panírt sem, úgyhogy most csak nyeldekelek a képeket nézve:) szerintem majd erről álmodok ma éjjel;)
Megjegyzés küldése