2010. július 1., csütörtök

Bundát neki...




3 napja sütögetem a cukkinit, próbálgatom, hogyan lenne a legjobb, és a legkevesebb mosogatnivalóval megoldható.

Első nap: Tojásos prézlis masszába mártva, ropogós lett, viszont a zsemlemorzsa folyton megszívta magát, én meg az egész helyzetet ezáltal, nem győztem higítani.

Második nap: Tojás, liszt, sör. Ebbe az összetrutyizott elegybe mártogattam, nem lett ropogós, viszont ezer felé szaladt a sörtészta a forró olajban.

Harmadik nap: Maradt még sörtészta, lisztbe forgattam a szeleteket, bele a masszába, majd natúr kukoricapelyhet csak úgy szabadkézzel összemorzsolgatva egy tányérba szórtam, és még ebbe tapicskoltam az amúgy ragacsos cukkinikarikákat. A kukópehely gyorsan fogyott, mert annyira mohó volt a sörös massza, hogy jóóó vastagon tapadt rá. Ahogy aprítottam a pelyhet, az meg jóóó vastagon beterített mindent a főzőlyukamban, úgyhogy ott is pelyhes voltam, ahol legalább 36 éve nem / :))) /

Viszont ennek az eredménye ropogós is lett, nem is ment szanaszét az olajban, csak úgy magában toltuk befelé, az epehólyagom köszöni szépen még jól van. :)


3 megjegyzés:

bucilla írta...

Hogy ezt hogy imádnám....ha közelebb laknál;) De ebbe a hőségbe nem visz rá a lélek, hogy olajban sütögessek...ó pedig a cukkini:) Imádom!!!

Moncsi írta...

Mi is szeretjük, lecsónak is, de paprika az nincsen hozzá, a bótit nem csipázzuk annyira, nem tudjuk mi van benne, vegyszer ilyesmi...Aztán készítettem már felfújtnak is, nagyon zsengét, River Cottage-módra.

bucilla írta...

Jajj Moncsi ne izgass már....fogyózok, keményen...semmi olajban sültet nem ehetek....sőt panírt sem, úgyhogy most csak nyeldekelek a képeket nézve:) szerintem majd erről álmodok ma éjjel;)

Környe Márciusban