2009. március 2., hétfő

Kötögettem csipkét

Ez a két fonal még Judittól érkezett, Finnországból, és mivel már térdig járunk a zokniban, nem pazaroltam újabbakra. 15 dekásak a gombócok, így nem mertem túl széles darabba bökni a tűket, ezért inkább csak arra voltam kíváncsi, meddig bírom cérnával a monoton ismétlődő minta kötését. A zölddel végeztem, még nem mértem pontosan, mekkora lett, kb. 2 m hosszú, 40 cm széles. Helyet kell keresnem, ahol kifeszíthetem. Valószínű az utolsó mintasort vissza is bontom, mert nem tudtam elég lazára láncolni, összesen 5 centi fonalvég maradt.Mindenesetre nagyon jó volt kötni ezt az összetételű fonalat, 75 gyapjú, 25 műszál.

7 megjegyzés:

Jucuu írta...

Nagyon szépek, de a zöld kifejezetten tetszik, alig várom, hogy lássam teljes méretében! Mi a terved velük?

Moncsi írta...

Köszi! Gondolom a nyakamba tekerem, bár nem vagyok valami nagy sálviselő, még a magasabb nyakú pólót, garbót sem viselem el könnyen, fulladozok tőle. De azért majd dicsekszem vele, nincs még jó idő, úgyhogy lehet használni.190*35 centis lett, apa ágyára feszítettem ki, remélem estig készen lesz, és a gombostűket is sikerül maradéktalanul eltávolítani.

nöné írta...

Nagyon jól alakulsz, Moncsikám! Örülök, hogy láthatom. Ugye, hogy megy ez?

Moncsi írta...

Menni ment eddig is, de ez csak téglalap, hogy lesz ebből háromszög? Matekból sose voltam jó. egyszer "vissza is tapsoltak" egy évre a gimiben,a másodikat kétszer jártam, lehet, ezért nem szeretek szemeket számolni? Apuka szokott csúfolni is, hogy én már anno ötosztályos gimibe járhattam. Hehehe!Ja az anyánk meg 38 évig tanított mat. fiz. kémiát! Jobb, ha ezzel nem is dicsekszem, ugye?Azért nagyon nem szégyellem magam emiatt!

Jucuu írta...

Jót mosolyogtam a válaszaidon. :))
Csak azért kérdeztem, hogy mit csinálsz vele, hogy ilyen hosszú lett. :) Inkább a válladra terítsd, hogy látszódjon a szép minta. Háromszög pedig attól lesz, hogy a megfelelő helyeken szaporítasz. :))).
Ja, és képet képet, amint megszáradt!

Anice kötős blogja írta...

Jó kis színek és igazán érdekes minták, amit itten látok!
Ma végre elvonszoltam a postára, szóval várjad a mintákat is!
A laminarianak, csak a mita chartokat küldtem, ercsunál le van írva a többi, de nyugodtan kérdezhetsz is.

Moncsi írta...

Hát asszem elrontottam valamit, mert nem maradt olyan széles, mint mikor le volt tűzve, de nem érdekes, majd csak sikerül, de muszáj volt elraknom az ágyról, és apa annak sem örülne, ha látta volna, hogy a nyáron készítettet ágyikóba gombostűt böktem.( nem volt elég amit alátettem törülköző, és lelógott). Anice, várni fogom, én is nagyot áldoztam ma, levasaltam az ajándékokat.

Környe Márciusban