2009. december 4., péntek

Elvarratlan szálak...

Jó egy éve álltak a szekrényben ezek a terítőcskék, mindenhonnan kilógó fonalvégekkel. Mert az, hogy meghorgolok bármit, az nem újság, gondolom, de ne kéne a fonalat eldolgozni, mert az az igazán nemszeretem feladat. Akárcsak a kendők esetében. Ma aztán végre előszedtem minden ilyen félkész dolgot, és behúztam a mintákba a cérnákat, és még a vasalót is előszedtem, így aztán esztendő múltán kijelenthetem, hogy nincsenek kézimunkás vonalon elvarratlan szálak. (Más nem idekapcsolódó esetekben még akadnak, több évtizedesek is, ezek , sajnos, néha gúzsba kötnek...Ide nem elég az olló, és horgolótű...)

Közben készült még egy pár zokni, Lidl-s fonalból, de nagyon "tökölős"a vastagsága, be is dagadt rendesen a kezem, oldalirányban a csuklóm nem mozdul, a kenyérvágásnál jön ki rendesen, a kést sem bírom rányomni. Most mit tegyek, gyúrjak rá, vagy pihentessem. De az utóbbit úgy sem állom meg. Na, válaszoltam is magamnak...

9 megjegyzés:

Kriszta írta...

Azt aaa... csodaszép terítők!!! Kár lett volna értük, hogy tovább üljenek a szekrénybe.

Moncsi írta...

Köszi, Kriszta, de most kivasalva mennek vissza oda. :((

fpárduc ugrásai írta...

Szervusz!
Micsoda szépségek rejtőztek nálad!
Fáslizd egy kicsit a csuklód, az talán segít! :) Meg a borogatás, meg a tornáztatás, most akkor horgolj egy kicsit! :)))
Fpárduc

Anice kötős blogja írta...

Moncsikám, az évvége engem is egyfajta befejezésre hajt, de nekem nincs ennyi elvarratlan csipkém, mert a szemeim nem bírják a dolgot(sok csipkehorgolást).
Te viszont vigyázz a kiskacsóidra, hogy még többet tudjál majd alkotni. és A zoknid nagyon tetszik ám.

Altair írta...

Nekem csak hármat kéne, de most irigy lettem, szóval lehet, hogy nekiesek én is. :o)

Macus írta...

Már régen feltűnt, hogy az eldolgozás és hasonló munkák nem csak nekem utálatosak...
Ezek a terítők!!! Most már ezekért is csodálhatlak. Szóval a díj, amit küldtem, abszolút jogos.
A kezedre vigyázz nagyon!! Inkább egy kis pihi, mint hogy aztán több hét kényszerpihi legyen!

Timici írta...

aztamindenségit!!! nem semmi mennyiségű terítő, le a kalappal és gratula hogy erőt vettél magadon és befejezted;o)

Bernadette írta...

Nagyon helyesek. Az utómunkákat én is utálom. Bár én ezért szeretem a kendőket, mert mindössze 2 madzagot kell eltüntetni.Ugyanez egy virágokból álló pulcsinál mondjuk..... :-).

Kezecskét pihentetni,rögzíteni, legalábbis éjszaka. Nekem már van jó kis sínem is ehhez a mutatványhoz, de a fásli is megteszi. (egy exgyógytornász):-)

Moncsi írta...

Köszi, Bernadett! Csak rágyúrtam egy kis almahámozással, reszeléssel. De csak akkor akad be, ha sokáig nem csinálok semmit. Apának van egy tippje, miért fáj, de az nem túl publikus. 18-as karika .)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

Címkefelhő

"...ott születtem én..." (1) "crochet baskets" (1) "little girl"hat (1) "owl"mittens (1) ( násá nóvaja szobáká (1) Adamas shawl (3) Adamas shawl. (1) Aeolian shawl (11) ajándék (2) bag (1) baltic blossoms (2) calorimetry (4) crochet (2) crochet bag (1) crochet bolero (1) crochet butterflies (1) crochet butterfly pattern (1) crochet doilies (5) crochet hat (1) crochet shopping bag (1) crocodile stich (1) család (4) Echo flower shawl (1) ékszer (1) emlékezés (4) entrelac knitting (1) fingerless gloves (2) fokhagymás leváros kalács :) (1) fonalak (3) fülvédő (1) gail pattern (1) gail shawl (18) hájas tészta (1) happy birthday (1) Haruha scarf (1) Haruni shawl (1) horgolás (2) How to knit it? (1) idézet (1) Jaques Cousteau Hat (1) játék (2) kardigán (1) karikás ostor (1) kellokukka (1) kellokukka shawl (9) kenyér (2) kesztyű (1) kicsi-lány sapka (1) kiri (11) knitting (4) knitting bag (1) knitting hat (15) knitting hats (5) knitting needle (1) knitting sock (15) könyv (1) kötés (1) kötött (1) kötött sapka (6) kötött zokni (3) lábmelegítő (1) Laminaria (8) leaf and flower shawl (3) Leaf lace (1) Leafy Lace Scarf (1) legwarmers (1) lekvár és csalamádé (1) Mathilda's shawl (2) mittens (9) moncsi (1) olasz kezdés és befejezés (1) orange Gail (1) our new dog (1) pattern with Excel (1) pendrive-"coats" (1) pite (2) poncsó (2) pumpkin (1) rainbow (1) Rocco és Vinny (1) sajt (1) scarf (2) shawl (2) shetland triangle (6) short row heel (2) sock heel with short row (1) sock yarns (4) socks (6) South Bay Shawlette (1) Springtime Bandit (1) Stretchy Bind Off (1) Swallowtail Shawl (7) táska (3) tolnai gyapjú (1) Touch me (1) tömködős piramis (1) Trinity (1) túrófánk (1) unser neuer Hund (1) unser neuer Hund) (1) uruguay-i lace (3) wool yarn (3) yarns (5) yarns and needles from Finland (1) zokni (4) zoknifonal (1)